Az Air Berlin hosszútávú járatainak helyébe lép a Lufthansa

Újrainduló Lufthansa hosszútávú járatok Berlinből, Düsseldorfból és Frankfurtból

2-format2101.jpgNem hagyja tétlenül az Air Berlin teljes hosszútávú járathálózatának megszűnését a német Lufthansa, hiszen a járatok október 15-én történő teljes megszűnését követően új, ideiglenes hosszútávú útvonalakat indít Berlin Tegel és Düsseldorf repülőteréről, melynek üzemeltetését a későbbiekben az Eurowings veszi át. Közben az Eurowings légitársaság is jelentős útvonalhálózat bővítést hajt végre, köszönhetően a jövőben a légitársaság flottájába érkező új repülőgépeknek melyek az Air Berlin-től is érkezhetnek. 

2017. november 8-ától hetente ötször közlekedik Lufthansa járat Berlin Tegel repülőtere és New York JFK között. Minden hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 17:35-kor száll fel a német fővárosból egy Airbus A330-300-as, majd helyi idő szerint este 21:35-kor száll le New York-ban a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren. Németország felé késő éjjel indul vissza a járat New York-ból majd másnap 12:15-kor landol a berlini Tegel-en.

Észak-Rajna-Vesztfália számos utasa kérte a Düsseldorf – Miami járat újbóli elindítását, ezért a téli menetrendben ismét megtalálható lesz a floridai desztináció. 2017. november 8-ától hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken teljesíti Lufthansa járat a két város közötti mintegy kilenc órás utat. Düsseldorfból 12:05-kor száll fel a légitársaság Airbus A330-300-asa, amely 17:50-kor ér a floridai városba. A visszafelé induló járat 19:30-kor száll fel és másnap reggel 9:30-kor landol.

Az Air Berlin csődhelyzetének kétségtelenül Düsseldorf repülőtere és az itt megtalálható számtalan Air Berlin hosszútávú járatokat használó utas a vesztese, hiszen október 15-től megszűnik az összes hosszútávú Air Berlin járat. Az Air Berlin fokozatosan adja vissza Airbus A330-as repülőgépeit a lízingcégeknek.  A légitársaság így már nem repül többé Düsseldorf városából Miamiba, New York JFK-re, Fort Myersbe, San Franciscóba, Los Angelesbe. Ezen járatok egy része a legkorábban jövő nyárra indulhat újra az Eurowings színeiben.

Új kínai Lufthansa járat Frankfurtból!

A 2018-as nyári menetrendben a Lufthansa újból elindítja a Frankfurt - Shenjang járatát. Az LH782-es járat március 27-én indul először Frankfurtból a számos német cégnek otthont adó ázsiai városba. A járat minden kedden, csütörtökön és szombaton jár majd, az útvonalon közlekedő A340-300-as 17:50-kor száll fel és másnap reggel 9:55-kor érkezik meg Ázsiába. Az LH783-as járat pedig délután 13:15-kor indul vissza és 18:10-kor landol a Majna-parti bankmetropolisz repülőterén.

Senjang Liaoning tartomány fővárosa Kína északkeleti részén, egyben Mandzsúria legnépesebb és Kína negyedik legnépesebb városa. A város fontos kereskedelmi és nehézipari központ, de légiközlekedési csomópont is egyben, hiszen számtalan belföldi járatra szállhatnak át itt az utasok, köztük az Air China leányvállalataként , szintén Star Alliance tag Shenzen Airlines belföldi járataira.

Mindhárom új Lufthansa járat  Business, Premium Economy és Economy utasosztályra már foglalhatók a jegyek az LH.com weboldalon, a +36 1 429 2200-es telefonszámon, az utazási irodákban, illetve a reptéri jegyirodákban.

Bővít az Eurowings

Az Eurowings szintén bővíti hosszú távú járatait a téli menetrendtől kezdve mind Köln/Bonnban mind Düsseldorfban. November 8-ától a hat, Köln/Bonnban állomásozó Airbus A330-as interkontinentális gép mellé egy hetedik csatlakozik, amely a közeljövőben a Düsseldorf és a Karib-térség közötti járatokat szolgálja ki. A Lufthansa csoport low-cost tagja így a jövő nyárra visszahozhatja a berlini és a düsseldorfi utazóközönség számára az Air Berlin által most feladott hosszútávú útvonalakat.

A Eurowings tovább gyorsítja az interkontinentális kínálatának bővítését 2018 nyarától és tíz gépre emeli a hosszú távú repülőgépeinek számát. A bővülés nagyon erős jelenlétet biztosít a légitársaságnak Észak-Rajna-Vesztfáliában, és legalább hét repülőgéppel fogja kiszolgálni az interkontinentális járatokat. A célállomások között az USA számos népszerű városa, de a Karib-térség és a Távol-Kelet is elérhető lesz. A Lufthansa új Berlin-New York és Düsseldorf-Miami útvonalait 2018 nyarától átadja a Eurowings-nek, ezzel Berlin Tegel-ről is indít a Eurowings hosszú távú járatokat.

Csak akkor tudunk erősebb elköteleződést tenni Düsseldorf irányába, ha a repülőtér gazdasági kondíció és legfőképp a működési paraméterei hosszú távon javulnak” mondta Thorsten Dirks, a Lufthansa igazgatótanácsának tagja és a Eurowings elnök-vezérigazgatója. Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb légitársaságaként a Eurowings már most is központi szerepet játszik Düsseldorfban, nem utolsó sorban a Star Alliance partner légitársaságai, a Singapore Airlines, az Air China és az All Nippon Airways tengerentúli járatainak ráhordó légicégeként.

Az Eurowings jövőre Münchenben is bővíti a diszkont modellben működő hosszú távú termékeit. Március végétől három Airbus A330 állomásozik majd Münchenben, amelyek a Eurowings bajor fővárosból induló hosszú távú járatait szolgálják ki.

 

Áttekintés

 

Berlin – New York-JFK (USA)

 

Reptér

 

– Berlin-Tegel (TXL)

– New York John F. Kennedy International Airport (JFK)

Menetrend

(helyi idő és nyári időszámítás szerint)

ÚJ 2017. november 8-tól

     hétfő, kedd, szerda, csütörtök és szombat

LH 406              Berlin 17.35 – New York 9.35

LH 407              New York 23.20 – Berlin 12.15 (másnap)

Átlagos repülési idő

7 óra 30 perc

Távolság

6 385 km (3 448 tengeri mérföld)

Repülőgép típus

Airbus A330-300

 

 

Düsseldorf  – Miami (USA)

 

Repülőtér

– Düsseldorf Airport (DUS)

– Miami International Airport (MIA)

Menetrend

(helyi idő és nyári időszámítás szerint)

    2017. november 8-tól

    hétfő, szerda, péntek

LH 496              Düsseldorf 12.05 – Miami 17.50 p.m.

LH 497              Miami 19:30 – Düsseldorf 9.30 (másnap)

Átlagos repülési idő

9 óra

Távolság

7 617 km (4 113 tengeri mérföld)

Repülőgép típus

Airbus A330-300

 

 

Frankfurt – Shenjang (Kína)

 

Repülőtér

– Frankfurt Airport (FRA)

– Shenyang Taoxian International Airport

Menetrend

(helyi idő és nyári időszámítás szerint)

2018. március 27-től

     kedd, csütörtök, szombat

LH 782              Frankfurt 17.50 – Shenjang 9.55 (másnap)

LH 783              Shenjang 13.15 – Frankfurt 18.10

Átlagos repülési idő

10 óra 30 perc

 

Távolság

8 041 km (4 342 tengeri mérföld)

Repülőgép típus

Airbus A340-300

 

Borítókép: wiwo.de

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!