Még rugalmasabbá válik az utazás a Lufthansa Csoporttal!

lhcsop.jpg

Igazán kedvező változtatást eszközölt a Lufthansa csoport a bizonyos foglalási kategóriával rendelkező utasai számára, hiszen szeptembertől eltörölte az átfoglalási díjat az európán belül közlekedő járatain, amennyiben valamilyen ok folytán egy korábbi járattal szeretnénk a vissza irányú utunkat teljesíteni. A csoport ezen újdonsága várhatóan az üzleti utasok körében lesz igen népszerű, hiszen a Lufthansa Csoport hálózati légitársaságai a szolgáltatási színvonala javítása érdekében ezen változtatással most még nagyobb rugalmasságot kínálnak a számukra.

Korábban lett vége egy fontos megbeszélésnek? Előbb kellett eljönni a szállásunkról, de aznap sokkal később indulna a gépünk?- Semmi gond, hiszen idén szeptembertől ha Lufthansa, vagy Austrian, vagy Swiss Economy Flex vagy Felxible Business Class foglalási osztállyal, valamint az egyéni vállalati díjszabással rendelkező utasok térítésmentesen, azaz ingyen átfoglalhatják visszaútra szóló jegyüket egy korábbi járatra az utazás napján az európai járatokon. Az átfoglalás már korábban is elérhető volt ezekben a kategóriákban, de az utasoknak a jövőben nem kell felárat fizetniük a szolgáltatásért, még akkor sem, ha az eredetileg kiválasztott foglalási kategória már nem elérhető - persze bizonyos feltételek mellett!

A járat nem foglalható át az utazás napja előtt, és a szolgáltatás csak akkor elérhető, ha vannak még szabad helyek (Economy Flex jegy estén) a turista osztályon vagy (Flexible Business Class jegy esetén) az üzleti osztályon. A Lufthansa járatainál az LH.com webhelyen, az online utasfelvétel során, a Lufthansa-alkalmazásban, vagy a repülőtéren, a check-in kioszknál vagy pultoknál hajtható végre az ingyenes átfoglalás. Az Austrian Airlines és a SWISS járatainál kizárólag az önkiszolgáló kioszkban vagy a check-in pultoknál lebonyolított utasfelvétel során vehető igénybe az ingyenes átfoglalási szolgáltatás.

Az ingyenes átfoglalási lehetőség nem vonatkozik a közös üzemeltetésű (codesare) járatokra és azokra az utasokra, akik már feladták csomagjukat, vagy kiegészítő szolgáltatásokat (pl. speciális szolgáltatásokat, egyéni vagy kiegészítő ellátást) igényeltek. Az új járatnak ugyanazon az útvonalon kell közlekednie, mint annak, amelyre eredetileg a jegyet foglalták.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!