IBERIA: egész éves üzem Budapesten!

20642227_10211873893994516_683813758_o.jpgTöbb mint három év, és hatalmas utasigény kellett ahhoz, hogy a spanyol Iberia légitársaság döntéshozói végre egy igazán jó döntést hozzanak, hiszen megszűnik az eddigi Madrid és Budapest között közlekedő járatuk szezonalitása, így ennek köszönhetően már egész évben fognak Iberia repülőgépek Budapestre közlekedni. A Google Flight járatkeresőjében és a légitársaság foglalási rendszerében már elérhetőek a téli menetrendi időszakra vonatkozó új járatok.

Nagy meglepetést okozott a spanyol nemzeti légitársaság, mikor a rendszerükben végzett próbafoglalás során október utáni időpontokra is kidobott járatokat, ami igen furcsa volt lévén annak, hogy ezen járat eddig csak szezonális jelleggel üzemelt. Ám a sok előrébb hozott szezonkezdési idő, és járatsűrítés után egy újabb szintet lépett a légitársaság a magyar piacon, hiszen belevág az egész éves működésbe, mégpedig heti három járattal. Az előzetes adatok alapján az utolsó járat október 28-án repült volna el Budapestről, "most is így lesz", de ezt követően december 2-án újraindul a forgalom (hogy novemberben miért nincs járat, ezt még én sem tudom - remélhetőleg ekkor is lesz). A decemberi újrakezdést követően pedig 2018. március 18-ig heti három járatpár fog üzemelni a a szerdai, szombati és a vasárnapi napokon.

ib4.PNG

Remélhetőleg csak technikai hiba, vagy más és novemberre vonatkozóan is megjelenhetnek a járatok

Folyamatosan nőtt az elmúlt években az Iberia járataival utazók száma - nem véletlen!

A légitársaság 2015. júniusában tért vissza hosszú idő után a ferihegyi betonra szezonálisan közlekedő járataival, melyek a téli menetrendi időszak beköszöntével már nem közlekedtek Budapestre. Az első évben heti hét járattal, majd 2016-ban és ezidáig már havonta változó járatszámmal voltak jelen. Az idei évben pedig minden eddiginél korábban érkezett meg az első járat. Ezen változtatások és az útvonalon használt legnagyobb befogadóképességű Airbus A321-es repülőgép gyakori látogatása mindenképpen rávilágít arra, hogy igen nagy a kereslet mind magyar, és mind nemzetközi szinten is ezen járat iránt, hiszen az Iberia járatával nem csak Madrid városáig juthatunk el, hanem Barajas repülőtéren átszállva számtalan Közép és Dél-amerikai úticél felé is megnyílik a gyors és kényelmes utazási lehetőség, mivel a Budapestről érkező utasok Madridból rengeteg belföldi spanyol célállomás, mint pl. Tenerife, Gran Canaria, Santiago de Compostela és Bilbao, illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg és hat latin-amerikai nagyváros, Buenos Aires, Mexikóváros, Montevideo, Santiago és São Paulo irányába is folytathatják útjukat az Iberia járataival.

A budapesti járatait az Iberia továbbra is a keskenytörzsű Airbus A319/320/321-es típusú repülőgépivel szolgálja ki. A téli menetrendben A319-es repülőgépek vannak kiírva, de ez a tapasztalatok alapján változhat. 

A most már egész éves Iberia járat mellett a Budapest-Madrid útvonalon idén télen a Wizz Air heti 4x, a Ryanair heti 5x van jelen menetrendszerint közlekedő járataival.

Nagyon erős forgalomra számíthat az idei télen a Budapest Airport

A mostani Iberia bővítés mellett idén télen rengeteg újdonság várja az utazókat, hiszen:

- az orosz Aeroflot október 29-től már napi két járatpárt kínál Budapest és Moszkva SVO között

- a német Lufthansa december 11-től az eddigi négy napi járata helyett öt napi járattal fog közlekedni Budapest és Frankfurt között

- új járatokat indít a Ryanair: október 23-tól Prága, október 29-től Palermo,október 30-tól Edingburgh, Marrakesh, és Valencia, október 31-től pedig Nápoly

- új járatot indít a Wizz Air Agadir városába október 31-től

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!