Visszatér az afrikai kontinensre a Wizz Air

tourisme-agadir.jpg

Méghozzá a Ryanairhez hasonlóan Marokkóba indít új járatot a téli menetrendi időszak kezdetétől. Agadir városa a légitársaság 66. útvonala lesz Budapestről. A Wizz mostani járatbejelentése, valamint a Ryanair már korábban bejelentett új járatai már most előrevetítik, hogy minden eddiginél forgalmasabb téli időszak elé nézhet a Budapest Airport.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről a marokkói Agadir városába. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, keddenként és szombatonként repül majd október 31-től. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com weboldalon 8 990 forintos induló viteldíjtól. A Wizz új marokkói járatával újra visszatér az afrikai kontinensre, hiszen a hurghadai járatát 2015. november 28-án biztonsági megfontolásból felfüggesztette, és azóta sem indította újra. Mindeközben az ír Ryanair repült rá elsőként a Budapesten jelen lévő fapadosok közül elsőként egy marokkói járat indítására. A Ryanair október 30-án indítja el a hétfői és pénteki napokon Marráresbe közlekedő járatait. A Wizz Air mostani járatindítása, már régóta mondhatni a "levegőben lógott" hiszen ami elsőként más városban bevált azt több helyen is bevezetik, ezen példa most Varsónál él, mivel eddig csak egyedüli útvonalként ott volt jelen Agadir.

A dél-marokkói Agadir városa az Atlanti-óceán partján fekszik. A város évente 300 napnyi napfénnyel büszkélkedhet, tágas homokos stranddal várja az oda látogatókat, akik a város közelében található számos nemzeti parkban is megcsodálhatják Marokkó vad természeti szépségét.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Örömmel jelentjük be egyre bővülő budapesti hálózatunk újabb izgalmas útvonalát. Már Agadir is elérhető alacsony viteldíjainkon, és biztosak vagyunk abban, hogy utasaink élvezettel látogatják meg dél-Marokkó gyöngyszemét, amely egész éves napsütéséről, hatalmas homokos strandjáról és családbarát szállodáiról ismert. 66. budapesti járatunk hetente kétszer indul, így menetrendje kényelmesen igazodik hosszabb és rövidebb pihenésekhez egyaránt. Arra biztatjuk utasainkat, hogy minél előbb csapjanak le a legalacsonyabb viteldíjainkra a wizzair.com oldalon. A Wizz Air barátságos magyar személyzete szeretettel várja utasainkat új Airbus A321-es gépünk fedélzetén!”

Jön a téli menetrend, még több új fapados járat!

Az idén indított 10 útvonal és a hamarosan induló Bordeaux, Szentpétervár és Frankfurt célállomások mellett Agadir már a 14. új úti cél, amellyel a Wizz Air 2017-ben bővítette budapesti hálózatát. A légitársaság így már 66 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is, ezáltal a magyar főváros kínálata a legváltozatosabb az egész WIZZ-hálózatban.

A Wizz mellett az idei télen a Ryanair is belehúz, hiszen rég indított már ennyi új járatot egyszerre Budapestről. Bár a tervezett új ukrán járat végül nem valósul meg, így is 6 új útvonalat indít Budapestről az ír fapados (Prága, Edinburgh, Marrákes, Palermo, Nápoly, Valencia).

Ezen új fapados járatok mellett a hagyományos szektorban az orosz Aeroflot és a Lufthansa bővít, Az oroszok október 29-től napi három moszkvai járatra, az eddigi kettő helyett, míg a németek napi öt járatra a Budapest-Frankfurt útvonalon december 11-től.

Az afrikai kontinensre Budapestről jelenleg két légitársaság repül: az Egypt Air Kairó, és az Air Algerie Algír városába. Korábban volt róla szó, hogy a Tunisair és a Royal Air Maroc légitársaság is aktívan érdeklődik egy budapesti járatnyitás iránt, azonban ez a mai napig nem történt meg, és jelenleg erre utaló jel sincs.

Fénykép: infomediaire.net

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!