Jakartába és Szingapúrba repülne a LOT Polish Airlines

20622624_1908307579196228_877218727_o.jpgIndonéz és szingapúri szolgáltatás elindítását tervezi a lengyel nemzeti légitársaság, derült ki a harianriau indonéz online lap által közzétett információk alapján. A LOT már korábban is aktívan érdeklődött egy Varsó és Jakarta közötti légijárat elindításában, sőt a két ország között charterjáratokat is üzemeltet. 

Rafal Milczarski a LOT légitársaság vezérigazgatója szerint az új útvonalak megnyitásával ígéretes útvonalon jöhet létre közvetlen légikapcsolat Kelet és Nyugat között. Ez minden bizonnyal így lehet, hiszen Kelet-Közép-Európában és a Baltikumban egyetlen ország sem rendelkezik se Indonéz, se Szingapúri légijárattal, így a LOT számára ezen járatok megnyitásához a piac jelentős utaspotenciállal rendelkezik. Mindemellett a Skandináv országok egyike sem rendelkezik közvetlen légikapcsolattal Indonézia felé, ez tovább erősítheti a Chopin repülőtér régiós elsőbbségét ezen járatok megnyitása esetén.

A légitársaság indonéz járatnyitását segítheti az indonéz nemzeti légitársasággal a Grauda Indonesia-val való együttműködés is. A közvetlen járatok elindítása mind a kereskedelem, mind a turizmus fellendítéséhez jelentősen hozzájárulhat a két ország, valamint a Közép-Kelet-európai, Skandináv és Balti régió között. A LOT mostani terveit megelőzően évekkel ezelőtt a Grauda neve merült fel egy esetleges varsói járattal kapcsolatban, ami azonban nem valósult meg. A LOT és a Singapore Airlines között codeshare egyezmény is fennáll.

2016-ban az indonéz turisták száma elérte a 28 ezer főt. Ez a szám várhatóan idén 42 ezer fő lehet. A LOT jelenleg is rendelkezik közvetlen légijárattal az országba ami charter járat formájában közlekedik havonta két alkalommal Varsó és Denpasar között.

Nincs megállás! Folyamatosan terjeszkedik a LOT

A légitársaság az idei évben már számtalan új útvonalat nyitott meg. Útvonalhálózata Los Angeles, Newark, Asztana, Kalinyingrád városaival gazdagodott. A légitársaság látva a Budapestről az Egyesült Államok irányába fennálló kiszolgálatlan potenciális keresletet, közel egy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy a jövő év májusától Budapestről indít New York JFK és Chicagóba közlekedő menetrendszerinti járatokat, egy a ferihegyi repülőtéren állomásozó modern Boeing 787-8 típusú Dreamliner repülőgépével. A LOT budapesti új amerikai járatainak köszönhetően nem kizárt, hogy a jövőben újabb hosszútávú járatokat jelentsen be a légitársaság Budapestről olyan városokba, mint Los Angeles vagy akár Szöul. A légitársaság flottája július végén egy újabb, szám szerint a 8. Dreamliner repülőgéppel gazdagodott, és 2018-ban érkezik a Boeing 737-MAX 8-as típusú repülőgép első példánya is a légitársasághoz, a három darab nagyobb Dreamliner 789-9-es változattal együtt.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!