Jövőre még korábban utazhatunk közvetlen repülőjárattal Torontóba

Sokan várják az egész éves járatot

air_canada_rouge_boeing_767-33aer_c-ghpn_yvr_18883491453.jpgA tervezett májusi kezdéshez képest jóval előbb indítja el a 2018-as nyári szezon első Budapest és Torontó között közlekedő menetrendszerinti légijáratát az Air Canada Rouge. A Rouge budapesti járata így jövőre szinte a nyári menetrendi szezon életbe lépésével egy időben indulhat el.

A korábbi menetrendi frissítésben az első Rouge járat az idei évhez hasonlóan május 20-a körül érkezett meg volna Budapestre. Ez azonban a most megjelent menetrendi frissítés alapján nem így lesz, hiszen a légitársaság több, mint egy hónappal előrébb hozta a szezonális járatának az újraindítását. Az első járat a  nyári menetrendi időszak elindulásának hetén, április 5-én száll fel Torontóból, és április 6-án (péntek) délelőtt 10:00-kor érkezik meg Budapestre. Ezt követően a légitársaság május 15-ig hetente három (kedd, péntek, vasárnap) május 15. és 22. között heti négy, majd május 22-től már heti öt (kedd, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) járatpárral teremt közvetlen kapcsolatot Budapest és Torontó városa között. Az Air Canada Rouge gépek vissza irányba 12:00-kor szállnak fel, majd 9 óra 40 perces repülést követően, helyi idő szerint 15:40-kor érkeznek meg Torontóba.

A légitársaság az idei évben május 20-án indította újra a szezonális budapesti járatát. A járat iránti feltehetően nagy számú érdeklődés-foglalások miatt, a Rouge az idei évben kétszer is megváltoztatta a budapesti járatainak a számát, így idén június 20. és szeptember 17. között heti hat járatpárt üzemeltet. A szezon idei utolsó budapesti járata október 14-én fogja elhagyni a budapesti légikikötőt. Arról, hogy a következő szezonban is megmaradhat-e a heti hat járat még nincsen információ, mert csak július elejéig enged foglalni a rendszer.

rougeca.PNG

Az új járatokat már feltöltötték a foglalási rendszerbe

Az Air Canada Rouge az útvonalon továbbra is Boeing 767-300ER típusú repülőgépeit fogja használni. Ezeken a repülőgépeken összesen 282 darab ülőhely található, melyből 24 darab Premium Rouge osztály, a többi 258 darab pedig Economy Class.

Premium Rouge: ez az osztály lefedi azon szolgáltatásokat amit az utazók általában Business osztály néven ismernek.

A szolgáltatás tartalmaz legfeljebb 2db maximum 32kg-ot elérő feladható poggyászt, a repülőtéri elsőbbségi check-in-t és beszállást valamint Maple Leaf Lounge használatot bizonyos útvonalakon. A repülés során prémium minőségű ételek és italok kerülnek felszolgálásra. Az utazás kényelméhez járulnak hozzá a nagyobb lábterű, több fokozatban dönthető ülések is. Ami viszont érdekes lehet az ezen osztályon utazók számára, hogy a légitársaság nem rendelkezik ülésbe épített fedélzeti szórakoztató berendezéssel, ezért ezen osztályon utazó utasaik számára iPad készülékeket biztosítanak térítésmentesen.

Rouge és Rouge Plus:
Turista osztály és extra szolgáltatási csomag a turista osztályon

Letisztult, modern kabin és karcsúsított ülések várják az utazókat. A jegy ára tartalmazza a meleg étkezést, és alkoholmentes italok fogyasztását, valamint különféle snack-eket. A Rouge Plus szolgáltatás, pedig nagyobb lábtérrel és magasabb szolgáltatással járul hozzá a kényelmesebb utazáshoz.

Majdnem egy időben megy a LOT új amerikai járataival

Az Air Canada Rouge budapesti járatának a jövő évben már versenytársra is számítania kell az Egyesült Államok felé vagy onnan hazánkba tartó utasok elnyerésének érdekében, hiszen a lengyel nemzeti légitársaság 2018. május 3-án New York JFK (hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap), míg május 5-én Chicagói (kedd, szombat) közvetlen, menetrendszerinti légijáratát fogja elindítani Budapestről. A Rouge budapesti járatai szinte egy időben fognak indulni a LOT új járataival. Ennek köszönhetően a jövő év nyarán, már három Észak-amerikai város lesz közvetlenül elérhető Budapestről. Bár az Air Canada járat szezonális, remélhetőleg a döntéshozók látva a járat sikerét akár a későbbiekben egész éves Air Canada járatot hozhatnak Budapestre - (sokan szeretnék).

Pre-clearance - a Rouge járat egyik legnagyobb előnye!

A budapesti Rouge járat legnagyobb előnye, hogy a járatok utasainak az okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését, már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti a várakozást az utasok számára a kanadai érkezéskor. Ráadásul Toronto Pearson repülőterén az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az ún. pre-clearance eljáráson, ami után már kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az USA repülőterein. Ez az eljárás a magyar, a kanadai és az amerikai hatóságok közötti szoros együttműködés révén jött létre és egyben komoly elismerése a budapesti repülőtér biztonsági színvonalának. Az eljárás nyertesei az USA-ba tartó utasok, akiknek így a 10 órás repülőút, majd egy átszállás után nem kell további hosszas sorban állásra számítaniuk az amerikai repülőtereken.

Say Hello Air Canada Rouge!

 

Fénykép: Airwaysmag

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!