Visszatért Budapestre a TAP Portugal

000014319_img_1395_lr_jpg_jpg_photoorig.jpgBár a hivatalos járatújranyitó ünnepség hétfőn lesz, a szüneteltetést követő első TAP Portugal járat már vasárnap hajnalban megérkezett Budapestre. Sőt a mai napon még egy TAP járat is indul Lisszabonba, így összesen heti hét járattal áll ismét a magyar utazók rendelkezésére a Lisszabon és Budapest között a Portugál nemzeti légitársaság.

Sikeresen ért véget a reorganizációs program a légitársaságnál, amit az új brazil tulajdonos (Azul Airlines) indított el, mely 2015. nyarán többségi tulajdonrészt szerzett a légitársaságban. E program részeként függesztették fel tavaly év április 4-én a budapesti és további hét célállomás járatait. Akkor sokakat meglepve ért (főleg az olimpiai utazások tervezése miatt), hogy egy 11 éve Budapesten jelen lévő légitársaság ilyen lépésre szánja el magát. Ez a döntés akkor annak ellenére született meg a cég élére került új vezetőség berkeiben, "hogy a budapesti útvonal a 2004-es nyitás óta folyamatosan nőtt, átlagosan 70 százalékos kihasználtsággal üzemelt, ami az iparágban magasnak számít" mondta, akkor Szolnok Péter a magyarországi képviselet vezetője. Mostanáig a légitársaság magyar utasai vagy a bécsi közvetlen TAP járatot, vagy a Star Alliance partnerek ráhordó járatait kellett igénybe venniük, ahhoz hogy Frankfurton, Brüsszelen, vagy Münchenen keresztül átszállhassanak a TAP Lisszabonba közlekedő repülőgépeire. Érdekesség továbbá, hogy a bécsi járatokon olyan magas az utasszám, hogy a légitársaságnak ez az egyetlen szélestörzsű Airbus A330-200-as repülőgéppel repült útvonala Európán belül.

Menetrend

A TAP repülőgépei, mint ahogy azt említettem hetente hét alkalommal látogatnak el Budapestre. A légitársaság az útvonalon használt Airbus A319/320/321-es repülőgépei péntek kivételével naponta közlekednek Budapest és Lisszabon között, mely távolságot általában 3 óra 30 perc repült idő alatt tudják teljesíteni. A téli menetrendi időszakban a jelenlegi pénteki nap mellett, szerdán sem nem lesz közvetlen budapesti járata a légitársaságnak.

H-K-SZ-CS: BUD érk.: 15:05  BUD ind.: 15:50

SZ: BUD érk.: 05:00 BUD ind.: 05:50

V: BUD érk.: 05:00 BUD ind.: 05:50 és 15:50

Belföldi és nemzetközi átszálló utasokra is számítanak az útovonalon

Lisszaboni átszállással olyan népszerű belföldi célállomások érhetőek el rövid idő alatt a TAP hálózatán belül, mint az Azori-szigetek, Faro és Porto. Mindemellett az elmúlt években folyamatosan nőtt az Észak-amerikai TAP desztinációk száma is olyan városokkal, mint New York JFK, Torontó, Miami, vagy Boston. Lehet sokan nem tudjátok, de a légitársaság ingyenes szállást és transzfert biztosít abban az esetben, amennyiben nincs meg a csatlakozásunk a Lisszabonba érkezésünk napjának estéig. A TAP-nak azonban még mindig a legnagyobb erőssége a Dél-amerikai járathálózatában rejlik, hiszen a légitársaság 10 közvetlen brazíliai járattal rendelkezik Lisszabonból. Sao Paulo, és Rio városai felé pedig naponta két járat áll az utasok rendelkezésére.

A TAP Budapest mellett újraindítja a bukaresti járatát is, melyet szintén a reorganizáció miatt volt kénytelen bezárni.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!