Nem kell sokat várni hogy Shanghajba repülhessünk

sh2.jpgIsmét hírt adott magáról a Budapest és Shanghaj városa között létrehozni kívánt légijárat ügye. Úgy látszik már nem kell sokat várni és Peking után hamarosan Shanghaj városába is közvetlen légijárattal utazhatunk Budapestről.

A mai napon a turizmus.com cikkében jelent meg újabb információ a régóta pedzegetett Shanghaj-Budapest járattal kapcsolatban. Kedd este magyar-kínai találkozó volt, amelyen részt vettek a magyarországi kínai nagykövetség diplomatái, Sanghaj vezetői és a Magyar Turisztikai Ügynökség szakemberei is.  Az eseményen beszédet mondott Boros Emese az MTÜ külügyi és külgazdasági főtanácsadója. Beszédében megemlítette a két ország közötti légihidak további fejlesztését is, miszerint egy Sanghaj-Budapest járat elindítása - még hatékonyabban növeli majd a két ország közötti turistaforgalmat.

A főtanácsadó szavaiból arra lehet következtetni, hogy már tényleg nem kell sokat várni, és hamarosan közvetlen járattal juthatunk el Bécs és Prága után Budapestről is Kína legjelentősebb kereskedelmi és gazdasági központjába. A két ország közötti járat elindítására eddig azonban még egyetlen légitársaság sem kért engedélyt a kínai hatóságtól.

A shanghaji járat létrejöttéről idén már nem először olvashattunk, hiszen egy év alatt másodszor járt kormány delegáció a China Eastern légitársaságnál vendégségben. Utóbb Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára folytatott külön megbeszélést a légitársaság vezetőivel egy közvetlen légi járat beindításáról, amely mind a turista-, mind pedig az üzleti utazásokat fellendítené Budapest és Sanghaj között. Előtte pedig tavaly október 20-án Bienerth Gusztáv (korábbi turizmusért felelős kormánybiztos) folytatott tárgyalásokat szintén e légitársaság vezetőivel.

Közvetlen járatra magas igény mutatkozik a személy és a légiáru szállítási szektorból is

Ha a Budapest és Shanghaj közötti utasforgalmi igényeket nézzük, mindenképp indokolt ezen útvonalon a járatnyitás, még akkor is ha már Budapest rendelkezik egy két évvel ezelőtt indított kínai járattal az Air China színeiben Peking városából. Shanghaj városa 60 ezres utaspotenciállal a harmadik helyen szerepel azon a listán, melyen a Budapest Airport TOP kiszolgálatlan útvonalait sorolták fel.

2015. novemberében Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Sanghajban a Budapest Airport és a Ningbo International Airport & Logistics Development Company. Az együttműködés legfőbb célja a közvetlen légi járat, és cargo kapcsolat megteremtése a két repülőtér között. Ningbo nemzetközi repülőtere Shanghaj városától 200 km-re, a Jangce folyó torkolatának térségében található. A repülőtér a térség az egyik leggyorsabban fejlődő légikikötője. A repülőtér mellett nagy forgalmú tengeri kikötő is található.

Fénykép: Funzine

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!