Már Budapestre is repül az Ukraine International Airlines

p_20170615_145553.jpgA mai nappal egy újabb légitársaság színesíti a budapesti repülőtér kínálatát, hiszen az Ukraine International Airlines (röviden: UIA) elindította naponta közlekedő járatát Kijev Boriszpili és Budapest között. A légitársaság a magyar piacon való megjelenésével lehetőséget adott az utazóknak, hogy rövid idő alatt érjünk el olyan célállomásokat, melyek Közép-Ázsiában, Ázsiában, vagy a Baltikumon találhatóak, és Budapestről egyelőre közvetlen járattal nem érhetőek el.

Idén februárban itt a blogon olvashattatok az UIA akkor még feltételezett budapesti megjelenéséről. Akkor a légitársaság egy bécsi sajtótájékoztatón a megjelenteknek kivetített útvonaltérképén, már szerepelt a 2017-es útvonalak között Budapest városának a neve. A légitársaság viszont csak márciusban jelentette be, hogy június 15-től elindítja naponta közlekedő budapesti járatait. A mai napon ez meg is valósult, hiszen első alkalommal köszönthettük Ferihegyen az UIA Boeing 737-800-as típusú Next Generation repülőgépével teljesített járatát.

p_20170615_145717.jpg

Négy éve kihasználatlan útvonalon indult újra a járat

A légitársaság HUB repülőterének a kijevi Boriszpili nemzetközi repülőtér számít. E repülőtérről útóljára 2013-ban közlekedett Budapestre közvetlen menetrendszerinti légijárat, az akkori Aerosvit Airlines színeiben. Az Aerosvit 2012. végén csődvédelmet kért pénzügyi gondjai miatt. Ezt követően a társaság megmentése sikertelenül zárult, így a légitársaság 2013. januárjában véglegesen leállt. Az UIA ekkor nem vette át az Aerosvit budapesti járatának az üzemeltetését. Azonban nem sokkal később a low-cost Wizz Air légitársaság jelentkezett be egy kijevi járat üzemeltetésére. A magyar hatósági engedélyek megszerzését követően, pedig el is indította Budapest és Kijev Zhuliany repülőtere között közlekedő járatait. 

Az Ukraine International Airlines földi kiszolgálója egy új cég, a Budport Ground Handling, amely negyedikként jelent meg a budapesti repülőtéri piacon.

„Több mint szerencsés egybeesés, hogy az új kijevi járatot alig egy héttel azután köszönthetjük, amikor eltörölték a vízumkényszert Ukrajna és az Európai Unió között. Ez a körülmény is nagyban hozzájárulhat a két ország közötti gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez.” – jelentette ki a repülőtéren Ljubov Nepop asszony, Ukrajna budapesti nagykövete.

Jurij Mirosnyikov, a Ukraine International Airlines elnöke arról beszélt, hogy az összesen 41 darab Boeing 767-es és Boeing 737-es típusú repülőgéppel rendelkező ukrán nemzeti légitársaság mintegy ötéves szünet és teljes átalakulás után tér vissza Budapestre. Hozzátette: a napi járat működtetése egyformán jól kiszolgálja az üzleti utazók és a turisták igényeit.

Fontos előrelépésnek nevezte az új járat elindulását Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, hiszen így már az ukrán főváros mind a két repülőtere, Boriszpil és Zsuljani is elérhetővé válik Budapestről. Az ukrán nemzeti légitársaság számos belföldi úti cél mellett fontos átszállási lehetőséget biztosít olyan úticélok irányába is, mint amilyen Bangkok, Teherán, Amman, Almati vagy éppen Jereván.

Menetrend: rövid átszállási idővel sok Budapestről közvetlenül el nem érhető úticél lesz könnyebben elérhető!

A Kijevből Budapestre induló járat (UIA813) 13:35-kor szállnak fel Kijevből, és 14:30-kor landolnak Budapesten.

A Budapestről induló járatok (UIA814) 15:20-kor szállnak fel, majd 18:00-kor landolnak Kijevben (helyi idők).

A repült idő összesen 1 óra 55 perc lesz.

euuia.PNG

A légitársaság idén márciusi útvonalhálózati térképe

 

Az UIA budapesti megjelenésével nem csak az Aerosvit kivonulása óta kiszolgálatlan útvonal éledt újra, hanem egy jó átszállási kapcsolat is létrejön, hiszen a légitársasággal egyetlen rövid időtartamú kijevi átszállással olyan útvonalakat fognak tudni elérni az utazók, mint Bangkok, Teherán, Tibiliszi, Vilnius, Almaty, Ammán, és Baku.

Az Ukrán nemzeti légitársaság a V4 régióban Prágában és Varsóban már rendelkezik menetrendszerinti járatokkal.

A légitársaság magyarországi képviseletét az 1000 Út Travel Kft. látja el, mely képviseli Magyarországon a Belavia és UTair légitársaságokat is.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!