Több Boeing 777-es repülőgép látogathat Budapestre

main_page.jpg

Bővítené a budapesti repülőtéren meglévő kapacitásait a repülőgépek műszaki karbantartásával foglalkozó ACE (Aeroplex Central Europe Ltd. / Közép-európai Légijármű Műszaki Központi Kft.) derül ki az mro-network.com oldalon megjelent rövid interjú részletből.

Hamarosan már Boeing 767-esnél nagyobb (eddig a -300-as típus a maximum amit ki tudnak szolgálni) repülőgépek is jöhetnek műszaki karbantartásra Ferihegyre, hiszen az ACE még idén szeptemberéig alap Boeing 777-es karbantartási képességet kíván hozzáadni meglévő portfóliójához. Az 1992-ben a Lockheed és Malév közös vállalataként létrejött ACE, mára már független MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) cégként működik. Az ACE a légi járművek főbb karbantartásán kívül foglalkozik a gépek szerkezeteinek, rendszereinek, valamint a repülőgép belsejeinek felújításával, az avionikai berendezésekkel kapcsolatos feladatokkal, valamint mérnöki szolgáltatásokkal és alkatrész javítással is.

Újabb hangár is épülhet

Az ACE jelenleg dolgozik azon, hogy hosszútávú szerződést sikerüljön kötni Boeing 777-es típusú repülőgépek karbantartására vonatkozóan. Ha ez sikerül akkor, akár 3 év alatt egy újabb, szélestörzsű repülőgép fogadására alkalmas hangár épülhet a jelenleg meglévő két hangár kapacitásán felül Budapesten.

Az ACE jelenleg ezen típusú repülőgépekhez rendelkezik karbantartási képességgel:

A320family
B737-200
B737CL
B737NG
B747-400/400F
B747-8/8F
B757
B767

Budapestre jelenleg csak a dubaji központú Emirates repül Boeing 777-es repülőgéppel, abból is a -300ER típusváltozattal naponta.

Fénykép: ACE

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!