Szerkezetkész a repülőtéri szálloda

Bokrétaavató ünnepséget tartott a Budapest Airport és a beruházó WING Zrt.

18678941_1818539918172995_548681948_n.jpg

Daruk, munkagépek, munkások nagy hada. Aki mostanában Budapestről repül vagy külföldről a repülőtérre érkezik az láthatja, hogy szinte az egész Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér egy építési területté vált, hiszen nagyban folyik a munka az egész reptér területén az új parkolóhelyek kialakítása, a reptéri szálloda, valamint az új utasmóló megépítése miatt. A mai napon ezen építkezések közül a  az első valódi repülőtéri hotel, az ibis Styles Budapest Airport Hotel építése érkezett mérföldkőhöz, hiszen bokrétaavató ünnepség keretében az utolsó zárógerenda beemelése is megtörtént. A hotel várhatóan az idei év utolsó negyedévében nyithatja meg kapuit a jövőbeli vendégei számára.

Nyolc hónappal az alapkő letétele és a földmunkák megkezdése után már az összes emelet megépült, vagyis elérte a legmagasabb pontját az ország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája. Az ilyenkor hagyományos bokrétaavató ünnepségen a beruházó WING Zrt. és a Budapest Airport vezetői bejelentették, hogy a repülőtéri hotel a tervek szerint idén év végén fogadhatja az első vendéget.

A szerkezetkész épület, ami a Budapest Airport és WING Zrt. együttműködésében valósul meg a 2. Terminál előtti külső parkoló helynél. Az 5200 négyzetméteres szálloda ötödik szintjével május elejére készült el a Market Építő Zrt. Az átriumos épület összesen 145 szobával rendelkezik majd, amiket a repülőtér hangulatát idéző és a kor belsőépítészeti trendjeit követve alakít ki az üzemeltető Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotellánc.

18718205_1818539438173043_274198306_n.jpg

Makett, melyen az épület hátoldala látható

A sajtóeseményen lehetőség volt megtekinteni a mintaszobákat is, melyek majd a jövőbeli vendégek kényelméről gondoskodnak. Első látásra véleményem szerint kialakításuk visszatükrözi a repülőtér és a repülés hangulatát. A fürdőhelyiségek színes, míg a szoba kialakításánál letisztult egyszerű színeket használtak, mint ahogy az a lenti galériában található látványterveken is látható.

A Hotel tervezése során ügyeltek arra, hogy ha olyan magasak az igények hosszútávon, hogy meghaladják a kapacitásokat, akkor könnyen megoldható a jelenlegi épületrész bővítése. A hotelhez kapcsolódni fog egy nagyobb parkolórész is, melynek kivitelezése a végéhez közeledik. Ezen felül a Hotelt és a két terminált fedett járdaszakasz fogja összekötni. 

Külső és belső építészeti tervek - kattints a galéria megnyitásához! (Képek: Budapest Airport)

Az ibis Styles Budapest Airport Hotel egy 250 fős konferenciaközponttal, vendéglátó részlege pedig egy 125 fő befogadóképességű étteremmel és egy lobby bárral rendelkezik. A tervezett étterem és a bár alkalmas lesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki a szállóvendégek igényeit és a repülőtérről érkező külső vendégeket is, akik két repülőjárat között, az átszállás idején vennék igénybe a szálloda éttermét vagy bárját. A szálloda egyúttal tökéletes rendezvényhelyszín a magyarországi üzletemberek részére is, hogy itt bonyolítsák külföldi partereikkel zajló találkozóikat.

18741244_1818539338173053_395052308_n.jpg

Az eseményen Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kiemelte, hogy a repülőtér elmúlt években tapasztalt rekord mértékű forgalomnövekedése az idei első negyedévben sem lassult le, éppen ezért fontos, hogy a BUD 2020 fejlesztési program elemei időben elkészüljenek. A repülőtér 50 milliárd forintos beruházási programjához tökéletesen illeszkedik a hotel megépítése is.

18644444_1818539161506404_1071336742_n.jpg

Noah Steinberg a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A WING az a magyar ingatlanvállalkozás, amely képes megvalósítani a legkomplexebb ingatlanprojekteket is legyen szó  akár az ország legnagyobb irodaházáról, legkorszerűbb ipari csarnokairól, vagy jelen helyzetben az ország első közvetlen repülőtéri kapcsolattal rendelkező szállodájáról. A szálloda fontos a repülőtér és a Magyarország számára egyaránt. Hiány pótló beruházás, az ország fontos kapuja a külföldről érkezők számára, az első benyomás meghatározója. A klasszikus szállodai funkciók mellett, üzleti találkozók lebonyolítására is alkalmas és jelentős konferenciahelyszín. A belsőépítészeti design és a WING által választott üzemeltetői márka, az ibis Styles egyaránt világszínvonalat képvisel. Büszkék vagyunk arra, hogy a Budapest Airport Zrt-vel együttműködésben építészetileg kiváló, funkciójában a piaci igényre megfelelő választ adó épületet hozunk létre.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!