Ismét Budapesten az Air Canada Rouge

air-canada-rouge.jpg

A holnapi nap délelőttje során, már a második szezonját kezdi meg Budapesten a kanadai Air Canada légitársaság szabadidős légitársaságaként működő Air Canada Rouge. A Rouge visszatérésével Budapestről minden eddiginél több járattal lesz közvetlenül elérhetől Torontó városa. Ezen felül átszállással további kanadai, Észak és Dél-amerikai célpontok is könnyen elérhetővé válnak köszönhetően az Air Canada kiterjedt járathálózatának.

Ugye milyen gyorsan repül az idő? Mintha csak tegnap lett volna amikor az Air Canada Rouge repülőgépe első alkalommal landolt a ferihegyi betonon. A tavalyi évben június 11-én érkezett az első Rouge repülőgép Budapestre. Ezen indulási dátum idén jóval előrébb került, köszönhetően a járatot övező hatalmas érdeklődésnek (melyhez hozzájárul a közvetlen amerikai járat hiánya is). Így idén már május 20-tól egészen október 14-ig tart a légitársaságnál a budapesti szezonális járat. Szezonális sajnos :( sokak és az én bánatomra is, pedig télen is fenntartható keresleti igény mutatkozna rá egy heti három járatos sűrűséggel simán. Na de nézzük mi változik tavalyhoz képest.

acbud.PNG

-400 Freighter? :D - tavalyhoz hasonlóan hozza a formáját a Budapest Airport járatinformációs oldala

Mint azt már az előző sorokban említettem idén sokkal előbb érkezik Budapestre a légitársaság, de nem csak a szezon lett hosszabb, hanem több járatpár is fog közlekedni Torontó és Budapest között. A légitársaság az előzetesen már +56%-al bővített kapacitását, még idén márciusban módosította. Ez is azt jelzi, hogy rendkívül nagy érdeklődés övezi az utazók köréből a járatot. Vélhetően a tavalyi évben még közlekedő, de idén már a budapesti járatát felfüggesztő szintén kanadai Air Transat visszalépése is hathatott a Rouge e lépésére, hiszen idén konkurencia nélkül maradt az útvonal. Bár nem mintha a Transat heti egy járata olyan hatalmas konkurenciát jelentett volna az Air Canada-nak, hiszen a Transat is próbálkozott átszállást nyújtani, de az csak Montreal és Vancouver irányába működött. A Transat inkább a "hajós" utasokra építette szolgáltatását.

- május 20-tól június 3-ig heti három (kedd, csütörtök, szombat)

- június 6-tól június 18-ig heti négy (kedd, csütörtök, szombat, vasárnap)

- június 20-tól egészen szeptember 17-ig heti hat (kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap), majd az ezt követően szeptember 24-ig ismét négy, végül az utolsó hetekben újra heti három járatpár lesz a szokott napokon.

Gép-Fedélzet

A repülőgép típus továbbra is változatlan marad, hiszen a légitársaság eddig megszokott szélestörzsű, kétfolyosós és kétosztályos Boeing 767-300ER típusú repülőgépei fogják szelni a transzatlanti útvonalat, melyek már igen szép kor megéltek, hiszen nagy részük már több légtársaság festését is viselhette magán miután az Air Canada színeiben repült, majd átkerült a Rouge-hoz. A legöregebb Rouge Boeing gép idén 26 éves! Emiatt ne is várjunk nagy csodákat, hiszen olyan fapados feeling közeli a fedélzeti élmény, de enni, inni,szórakozni és csomagot feladni díjmentesen tudunk, bizonyos korlátok között. 

Premium Rouge: ez az osztály lefedi azon szolgáltatásokat amit az utazók általában Business osztály néven ismernek.

A szolgáltatás tartalmaz legfeljebb 2db maximum 32kg-ot elérő feladható poggyászt, a repülőtéri elsőbbségi check-in-t és beszállást valamint Maple Leaf Lounge használatot bizonyos útvonalakon. A repülés során prémium minőségű ételek és italok kerülnek felszolgálásra. Az utazás kényelméhez járulnak hozzá a nagyobb lábterű, több fokozatban dönthető ülések is. Ami viszont érdekes lehet az ezen osztályon utazók számára, hogy a légitársaság nem rendelkezik ülésbe épített fedélzeti szórakoztató berendezéssel, ezért ezen osztályon utazó utasaik számára iPad készülékeket biztosítanak térítésmentesen.

Rouge és Rouge Plus:
Turista osztály és extra szolgáltatási csomag a turista osztályon

Letisztult, modern kabin és karcsúsított ülések várják az utazókat. A jegy ára tartalmazza a meleg étkezést, és alkoholmentes italok fogyasztását, valamint különféle snack-eket. A Rouge Plus szolgáltatás, pedig nagyobb lábtérrel és magasabb szolgáltatással járul hozzá a kényelmesebb utazáshoz.

Ne keress monitorokat az ülésben

Visszatérve a fedélzeti szórakoztató rendszerhez, sajnos az Air Canada Rouge üléseiben nem találhatóak az utasok által használható monitorok! De a társaság nem hagyja unatkozni az utasokat. Ahhoz, hogy élvezzük a fedélzeti szórakoztató rendszer előnyeit le kell töltenünk az utazás megkezdése előtt a légitársaság player alkalmazását a mobil áruházunkból, internetről! Ez csak Android és Apple iPhone, iPad, iPod készülékere, valamint laptopokra lehetséges! Ami fontos még, hogy a készüléken telepíteni kell az Adobe Flash Player-t. És így már hozzáférhetünk a legújabb filmekhez, sorozatokhoz, gyerekprogramokhoz a repülés során.

Az alkalmazás mely megmenthet a 10 órás unalomtól

Az Air Canada alkalmazást, mely tartalmazza a szükséges programot Android telefonra itt / Apple iPhone, IPad, iPod Touch készülékekre itt töltheted le.

Abban az esetben ha elfelejtetnénk ilyen eszközöket magunkkal hozni, a légitársaság 10$ dollár felárért szívesen rendelkezésünkre bocsátanak egy iPad készüléket kölcsönbe.

000007937_rouge_uniform1_jpg_jpg_maxi.jpg

 

Menő egyenruha, barátságos crew Fénykép: Budapest Airport

Pre-clearance: kényelmesebb belépés az USA-ba

A járat legnagyobb előnye közvetlen amerikai járat hiányába, hogy az Air Canada Rouge utasainak okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését, már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti a várakozást az utasok számára a kanadai érkezéskor. Ráadásul Toronto Pearson repülőterén az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az ún. pre-clearance eljáráson, ami után már kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az USA repülőterein. Ez az eljárás a magyar, a kanadai és az amerikai hatóságok közötti szoros együttműködés révén jött létre és egyben komoly elismerése a budapesti repülőtér biztonsági színvonalának. Az eljárás nyertesei az USA-ba tartó utasok, akiknek így a 10 órás repülőút, majd egy átszállás után nem kell további hosszas sorban állásra számítaniuk az amerikai repülőtereken.

A Rouge lehetőséget biztosít Altitude törzsutas programba résztvevő utasai számára pontgyűjtésre, és a különböző szintekért járó kedvezmények igénybevételére.

Borító fénykép: Tripadvisor

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!