Tbiliszi felől jönne Budapestre a China Southern Airlines?

4f445ee8a716b_china_southern.jpg

Úgy tűnik tényleg lesz a China Southern Airlines-nak budapesti járata a kínai Ürümcsi városából. Az útvonala eléggé furcsának tűnhet első látásra, ha tényleg így tervezi a légitársaság.

A tervezett China Southern járat útvonala eléggé érdekes lehet, mivel vélhetően a budapesti járat megszakítaná útját a Grúz Köztársaság fővárosában, Tibilisziben. Legalább is ezt lehet kiolvasni a cbw.ge angol nyelvű grúz oldalon megjelent hírek alapján. E szerint a China Southern légitársaság Tbiliszi és Európa között készül járatokat indítani. Ezen európai járatokban érintett Budapest, London és Párizs városának neve is. A China Southern Airlines képviselői a cég terveit május 10-én mutatták be a grúz fővárosban.

Zhang Jun, a China Southern Airlines kínai Xinjiang tartomány (Ürümcsi a fővárosa) marketingigazgatója szerint tárgyalások folynak a grúz Polgári Légiközlekedési Ügynökséggel a Tbiliszi és Európa közötti közlekedési útvonalakról (London, Párizs, Budapest).

A légitársaság 2011. óta van jelen a Grúz piacon. Tbiliszi repülőterére Ürümcsi és Peking városából üzemeltetnek járatokat.

Grúziába jelenleg egyetlen légijárat közlekedik Budapestről a Wizz Air színeiben. A Wizz Grúzia második legnagyobb városát Kutaiszit köti össze Budapesttel. A China Southern budapesti megjelenésével a légitársaság, már a második kínai légitársaság lenen a főváros légikikötőjében a szintén kínai Air China két éve üzemelő Peking-Minszk-Budapest járata mellett. Mindeközben a V4 régióban a Prágába Shanghaj városából közlekedő China Eastern Airlines engedélyt kért Hszian (Xi'an) városából történő üzemelésre is.

Korábbi bejegyzés a témával kapcsolatban: Szemet vetett Budapestre a China Southern Airlines

Fénykép: whatsondalian.com

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!