Megérkezett Budapestre a Flybe

18238040_10155247964827829_7673972729198956208_o.jpg

A mai napon egy új légitársaságot üdvözölhettünk Budapesten, hiszen a brit Flybe elindította London Southend és Budapest között közlekedő menetrendszerinti járatát. A Flybe az idei évben az első új légitársaság, mely megjelenik a magyar piacon. Őt fogja hamarosan követni az ukrán UIA is, mely szintén első ízben fog próbálkozni budapesti járattal. Így az UIA-val együtt az idén nyáron már 40 légitársaság menetrendszerinti járata közül válogathatnak a Budapestre, vagy Budapestről utazók.

London a mai napig az első számú utazási célállomás Budapestről. A magyar és a brit fővárost összekötő közvetlen járatokkal tavaly összesen másfél millióan utaztak, ezzel toronymagasan vezet a városok toplistáján. Az új Flybe járattal ezen szám tovább növekedhet, hiszen egy eddig Budapestről közvetlenül el nem érhető repülőtérrel teremt közvetlen légikapcsolatot heti három járatával (kedd, csütörtök és szombat). A BE6160, és BE6161 járatszámú járatokat, wet-lease bérleti szerződés alapján az Ír Stobart Air teljesíti az Embraer E195-ös típusú regionális jet repülőgépeivel, melyek ritka géptípusnak számítanak a menetrendszerinti forgalomban Budapesten.

Menetrend:

SEN-BUD ind.: 10:50 érk.: 14:15

BUD-SEN ind.: 14:55 érk.: 16:20

A Flybe nem csak saját budapesti járattal rendelkezik, hanem codeshare megállapodás alapján a légitársaság kódja szerepel az Air France budapesti járatain. Így a párizsi CDG repülőtéren keresztül szállhatunk át Flybe járatra.

Elsődlegesen a brit utasokra épít a járat

18320707_10155247964667829_8065593506416184295_o.jpg

A hagyományos köszöntési mód sem maradt el

A légitársaság tervei szerint a járattal a szabadidős utazókat, elsősorban a briteket célozzák meg, akiknek a kontinens legjobb ún. „city break” desztinációit szeretnék kínálni. Budapest pedig pont ilyen, vagyis vonzó hosszú hétvégés célpont. A járatok menetrendje is ehhez alkalmazkodik: a délutáni órákban közlekedik, ami nagyon kényelmesen elérhető a szállodai kijelentkezés után.

A Budapest Airport járatfejlesztési vezetője szerint fontos, hogy nem csak újabb városokkal bővül a budapesti hálózat, hanem a meglévő desztinációkon is szélesedik a kínálat. Bogáts Balázs hozzátette, hogy a tavalyi másfél milliós forgalmat is meghaladhatja az idei utasszám a két város között, ha a Flybe légitársasághoz hasonlóan sikerül új célcsoportokat megszólítani és kiaknázni az útvonal további lehetőségeit.

Glyn Jones, a Stobart Aviation vezérigazgatója közölte: „Budapest és London Southend repülőtér (SLA) közötti új útvonalunk elindításával tovább erősítjük azt a növekedési pályát, amit a Stobart Group légiközlekedési divíziójánál követünk. London Southend repülőtere tökéletes helyen fekszik London és az essexi régió kiszolgálásához, a közvetlenül a terminál mellől induló vonatokkal 48 perc alatt érhető el London. A heti három új járat Budapest és London Southend között a szabadidős és az üzleti utasoknak egyaránt könnyebb és gyorsabb összeköttetést jelent majd a többi londoni repülőtérhez képest.”

41 légitársaság a Budapest Airport kínálatában

Még soha sem állt ilyen széles útvonal választék a magyar, vagy külföldi utazók rendelkezésére ha Budapestről, vagy Budapestre szerettek volna utazni repülővel, hiszen az idei nyáron már 41 légitársaság kínál számtalan meglévő, új, vagy újrainduló útvonalat Budapestről. A szám pedig az elkövetkező években tovább növekedhet, hiszen, mint ismeretes a repülőtér "minden követ megmozgat" hogy újraindítsa 2018-ra a Budapest és az Egyesült Államok közötti közvetlen légijáratot, ami 2011 ősze óta szünetel. Ezen felül 2018 a legek éve is lehet, hiszen akár további új  járatok is létesülhetnek olyan célállomások felé, mint Shanghaj, Hong Kong, Luxemburg, Tunisz, Szentpétervár, Bangkok, Szöul, Kanton, Ürümcsi vagy esetleg Tokió.

Forrás/Fénykép: Budapest Airport

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!