A márciusi utasforgalom a V4 régió három legnagyobb repülőterén

marcforg.png

Avagy, mekkora utasforgalmat bonyolított le ez év márciusában a prágai Václáv Havel nemzetközi repülőtér, a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, és a varsói Chopin nemzetközi repülőtér.

Prága: 1.045.686. fő

Prágában a tavalyi márciusi hónaphoz képest +17,3%-al növekedett az utasforgalom. A repülőtér az év első három hónapjában eddig 2.718.889. utast fogadott. Ezen adat +18,8%-os növekedést hozott Prágának.

Budapest: 945.568 fő

A budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér növekedése továbbra is folytatódott, azonban a régiós versenytársakét nem haladja meg. Idén márciusban +12,1%-os növekedés volt tavaly márciushoz viszonyítva. Itthon az év első három hónapjában 2.549.518. utas fordult meg a Ferihegyen, ez +14,36%-al volt magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Varsó-Chopin: 1.197.637 fő

A varsói repülőtér tájékoztatása szerint idén márciusban +28,4%-al növekedett a repülőtér havi utasforgalma. Az első három hónap adatait összeadva 3.099.358 főt kapunk, ami +28,5%-al haladja meg a 2017-es év azonos időszakában mért adatokat. Amint látszik a V4 régióban jelenleg Varsó-Chopin a leggyorsabban növekvő, és legnagyobb utasforgalmú nemzetközi repülőtér. Ez nagyrészt köszönhető a repülőtért bázisaként használó lengyel nemzeti légitársaságnak, a LOT-nak, hiszen az elmúlt időszakban megannyi útvonalon indítottak új járatokat. Ezek között az egyik legkiemelkedőbb az elmúlt hetekben elstartolt Varsó-Los Angeles járat, mely a légitársaság leghosszabb útvonala lett. Ezen felül a LOT hamarosan Asztanába és Kaliningrad városába is megérkezik új járataival. Varsó a mai napig a régió legjobb átszálló repülőtere, hiszen Ázsiától az Egyesült Államokig, vagy akár a balti térségig, könnyen, és gyorsan elérhetjük a Budapestről közvetlen járattal meg nem közelíthető úticélokat.

janfebkelkeu.png

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!