Ilyen lesz az Iberia Premium Economy

iberia-pe-916x515.jpg

Idén nyártól öt Iberia repülőgépen kerül bevezetésre a spanyol nemzeti légitársaság új, magasabb komfortfokozatot képviselő utasosztálya.

Az Iberia új kabintermékét idén májustól elsőként a Madrid-New York, és Madrid-Bogotá útvonalon élvezhetik az utasok. Ezt követően júniusban és augusztusban további hosszútávú útvonalakon fog bemutatkozni (Miami, Mexikóváros, Boston). Így az idén a harmadik éve újrainduló szezonális budapesti járattal utazók is igénybe tudják venni Budapesti kiindulással. 2018-tól az új osztály már minden hosszútávú Iberia járaton elérhetővé válik.

Mit kínál az utasok számára az Iberia újítása?

iberia-pe-e1492690523110-916x515.jpg

Elsősorban, mint azt a légitársaság közleményében kiemeli több kényelmet, több funkciót, és nagyobb gondosságot ígér az utasai számára. De bővebben:

- nagyobb sortávolság (94cm) és ülésszélesség (48cm) helytakarékos ülésekkel

- full HD felbontású 12" IFE képernyő (Economy osztályon 9")

- zajcsökkentő fejhallgató

- dönthető ülések

- elsőbbségi beszállás

- különleges fedélzeti menü

- fedélzeti amenity kit

- nagyobb csomag keret a hagyományos Economy osztályhoz képest

Marco Sansavini, az Iberia kereskedelmi vezérigazgatója a bemutató eseményen megjelent médiumoknak elmondta: " Biztosak vagyunk abban, hogy Európában, valamint az Egyesült Államokban, Kolumbiában, Mexikóban, Chilében, Argentínában stb. Vannak olyan ügyfelek, akik hajlandók fizetni egy kicsit többet, hogy kényelmesebben repüljenek. "

Az új szolgáltatás elsőként a légitársaság Airbus A340-600 típusú repülőgépein lesz elérhető. A gépek átalakítása jelenleg is Madridban az Iberia hangárjaiban zajlik. A most bemutatott Premium Economy osztály a jövő év során érkező Airbus A350-es repülőgépeken is elérhető lesz. A légitársaság még idén 6 db A340-es repülőgépén végez átalakításokat az új szolgáltatás bevezetése érdekében, ezt követően pedig az Airbus A330-as típusú repülőgépek átalakítása következik.

Az Iberia Budapesten

A spanyol légitársaság immár 3. éve indítja újra szezonálisan közlekedő budapesti járatát, mely első járata április 1-jén landolt Budapesten. A légitársaság a legforgalmasabb nyári időszakban napi járattal, míg a köztes időszakokban hetente 3-4 járatpárral lesz jelen Budapesten. 2017-ben az Iberia a Budapest és Madrid között üzemelő járatain csaknem 29.000 ülést kínál fel leendő utasai számára. A Budapestről érkező utasok Madridban további 20 spanyol célállomás, pl. Tenerife, Gran Canaria, Santiago de Compostela és Bilbao, illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg és hat latin-amerikai nagyváros, Buenos Aires, Mexikóváros, Lima, Montevideo, Santiago és São Paulo irányába folytathatják útjukat az Iberia járataival. A budapesti járaton a légitársaság Airbus A319/320/321-es típusú repülőgépei szoktak megfordulni. Remélhetőleg a járat sikere eljut hamarosan arra a szintre, hogy egész éves vendégként fogadhatjuk majd az Iberia gépeit Ferihegyen.

Forrás: Iberia / Budapest Airport

Fénykép: Businesstraveller

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!