Hamarosan Asztanába indíthat járatokat a Wizz Air

23-wizzair-livery-wizzair.jpg

Hamarosan a Kazahsztán fővárosának számító Asztana városa is felkerülhet a Wizz Air útvonalhálózatába. Erre enged következtetni a Nemzeti Közlekedési Hatóság interneten elérhető tájékoztatója.

 A Légügyi Közlekedési Hatóság ebben tájékoztatja az érintetteket (jelen esetben a Wizz Air), hogy jogerősen lezárásra került az általuk benyújtott kérelemre indult hatósági eljárás. Ennek határozata értelmében a Wizz Air Hungary Kft. került felhatalmazásra a Budapest-Asztana között fennálló kihasználatlan korlátozott légiközlekedési jog használatára.

A tájékoztató anyaga letölthető innen

Asztana és a Budapest közötti távolság légvonalban 3737.5 kilométer. Ezen a távolságon durván 4 óra 40 perces repülési idővel lehet számolni.

A Világkiállítás miatt már megérné

Az asztanai járat lenne a Wizz Air útvonalhálózatában az első Közép-Ázsiai célállomás. Asztana idén június 10-e és szeptember 10-e között ad otthont a Világkiállításnak, ahol képviseli magát Magyarország is. Ennek okán várható, hogy a járat akár már idén nyáron elindulhasson.

A Wizz a Budapest-Almati útvonalra már rendelkezik engedéllyel

A Légügyi Hivatal, még 2014-ben jogerősen lezárta a Budapest-Almati útvonalra benyújtott kérelemre indult hatósági eljárást melynek értelmében a hatóság jogerősen a Wizz Air Hungary Kft-t hatalmazta fel e útvonal tekintetében a fennálló kihasználatlan korlátozott légiközlekedési jog használatára.

Korábban az Air Astana többször is hangoztatta budapesti járat indítását

Kazahsztán nemzeti légitársaságának neve többször is felmerült egy budapesti járattal kapcsolatban. Legutóbb tavaly novemberben, amikor a kazah kormány ülésén a Kazah Köztársaság  Befektetési és Fejlesztési minisztere Jenis Kasymbek bejelentette, hogy "Tervezzük, hogy jövőre képesek leszünk 8 új útvonalat megnyitni olyan városokba mint Budapest, Varsó, Prága, Helsinki vagy Bécs." Ezen járatokból a mai napig nem lett semmi, sőt Varsóba idén májustól a LOT fogja elindítani Asztanában közlekedő non-stop járatát a régióban elsőként .

Várjuk a bejelentést, ami vélhetően hamarosan meg fog történni.

Fénykép: aviationtribune

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!