A budapesti Lufthansa járatra is kikerül a Cathay kódja

lufthansa-cathay.jpg

A Lufthansa Csoport és a Hongkongi székhelyű Cathay Pacific Airways a tegnapi nap folyamán code-share megállapodást írt alá, mely április 26-tól lép életbe. Kicsit furcsa szituáció, hogy egy Star Alliance alapító, és tag légitársaság a Oneworld egyik legjelentősebb ázsiai partnerével szövetkezik. A megállapodás értelmében számtalan Lufthansa, Swiss, és Austrian Airlines járatra kerül ki a Cathay kódja, valamint ugyanez történik fordítva.

A "székmegosztó" megállapodással a Lufthansa Csoport jelentősen tudja növelni Ausztráliai és Új-Zéland-i jelenlétét a Cathay járat hálózatán keresztül, hiszen a Lufthansa Csoport légitársaságainak kódjai (LX/OS/LH) szerepelni fognak a Cathay Pacific Airways Melbourne, Cairns, Sydney, és Új-Zéland felé közlekedő járatain. Ugyan így tudja erősíteni a Cathay Pacific is európai jelenlétét, mivel 14 európai útvonalon lesz kint a légitársaság kódja a Lufthansa, Swiss, és Austrian járatokon.

A Lufthansa Group vezérigazgatója Carsten Spohr a megállapodást "úttörőnek" nevezte, hiszen a csoport légitársaságainak és a Cathay Pacific Airways hálózata tökéletesen kiegészítik egymást.

A budapesti Lufthansa járatra is kikerül a Cathay Pacific Airways kódja

A Qatar Airways után a Lufthansa lesz a második légitársaság Budapesten, akinek Budapest és Frankfurt között közlekedő járatán a Cathay kódja is szerepelni fog.

Forrás: CAPA / ATWonline

Fénykép: Lufthansa Csoport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!