Sokszínűbb lehet a repülőtéri kereskedelmi kínálat

referencia-3.png

Bár jelenleg a budapesti légikikötő kereskedelmi területének választéka nem éri el a nyugatabbra lévő repülőterek színvonalát (fapados reptérként nehéz is lenne), most a Budapest Airport hat üzlethelyiségre hirdet kereskedelmi pályázatot. Van mit javítani, hiszen bizonyos területeken fejlesztésre szorul a repülőtéri retail szektor kínálata.

Sokan tapasztaljuk akik Budapestről utaznak, hogy bizonyos típusú üzletek hiányoznak a repülőtérről, úgy mint egy gyógyszertár, meki, Starbucks, vagy legyen az egy Subway. De ugyanez a helyzet a luxus-prémium kategóriás üzletek terén is, melyből egyelőre igen kicsi, és szegényes a választék. Ez azonban most megváltozhat, hiszen a Budapest Airport kiskereskedelmi egységek üzemeltetőinek érdeklődését várja hamarosan induló tendere kapcsán, amely a SkyCourt és a 2A Terminál szívében kínál üzlethelyiségeket, összesen mintegy 550 négyzetméteren. A Budapest Airport kiskereskedelmi kínálatának további fejlesztése céljából több új ötéves szerződés megkötésére nyílik lehetőség a következő árucsoportok körében: magyar ajándéktárgyak és minőségi magyar élelmiszerek, divat és kiegészítők, óra-ékszer. A repülőtér SkyCourt terminálépülete, egyben legfontosabb kereskedelmi területe, ahol a meghirdetett üzlethelyiségek egy része található.

A pályázathoz kapcsolódó szándéknyilatkozatot (még nem a tender anyagokat) erre az e-mail címre várja a repülőtér üzemeltetője: retailtender@bud.hu. A szándéknyilatkozaton azt is fel kell tüntetni, hogy melyik kódszámú tenderre vonatkozik, ezek benyújtásának határideje 2017. április 3.

A teljes körű információt tartalmazó ajánlatkérés (tender) a beérkezett szándéknyilatkozatok vizsgálata után lesz meghirdetve.

Az elmúlt két évben kb. 23 %-kal nőtt az utasforgalom és az előrejelzések szerint továbbra is a növekedés élvonalában maradunk, így most ideális alkalom nyílik egy új kiskereskedelmi partner számára, hogy csatlakozzon a repülőtéri kínálat jól jövedelmező szegmenseihez a SkyCourtban és a 2A Terminálon, közölte Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Az idei év fantasztikus utasforgalmi eredményei bizonyosan vonzóak lesznek a piaci szereplők számára, akiket itt szeretnénk látni a repülőtéren, tette hozzá.

A 2B Terminálon is megújul a kereskedelmi terület

Az új utasmóló építéséhez kapcsolódóan a 2B terminál üzletkínálata is kibővülhet, valamint megújulhat. Ennek része a jelenlegi Duty Free bővítése, és a SkyCourt-nál, már alkalmazott, úgynevezett átsétálós üzletté alakítása, mely idén május elejére valósulhat meg.

Fénykép: hungal.hu

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!