Exkluzív: Bővít Budapesten a Qatar Airways

budqr.jpg

Ismét megemeli budapesti járatszámait a katari légitársaság, mely legutóbb tavaly júliusban hajtott végre járatszám emelést a budapesti útvonalán. Szélestörzsű repülőgép azonban továbbra sem fog Budapestre repülni.

Májustól az eddigi heti 10 járat helyett, már heti 12 járattal lesz jelen Budapesten a Qatar Airways. Így május 4-től keddenként, és május 6-tól már szombatonként is két járat fog Dohából Budapestre indulni. A légitársaság eddig csak a hétfői, csütörtöki, és vasárnapi napokon biztosított napi két járatpárt. A mostani változtatással (mely már a légitársaság foglalási rendszerében is elérhető) csak a szerdai és pénteki napokon lesz egy Qatar járat Ferihegyre. A járatszám emelés nem érinti az útvonalon közlekedő gépek típusát, mivel változatlanul Airbus A320-as repülőgépekkel fog üzemelni.

Az új járatok QR201 járatszámmal a többi esti járathoz hasonlóan 13:35-kor szállnak fel Dohából, és 18:10-kor landolnak Budapesten.

A Qatar Airways 2011. januárjában indította el első járatát a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. Akkor hetente négy alkalommal közlekedett, majd az év decemberétől napi járatra váltott.

A járatszám emelésnek köszönhetően ezeken a napokon is rövidülhet a dohában töltött átszállási idő, valamit több Dohából később induló Qatar járat is könnyebben elérhetővé válik a Budapestről induló utasok számára.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!