Fapadossal Budapestről afrikai országba - hamarosan ismét lehetségessé válik!

Jöhet a Tunisair is

rta.png

Szinte minden hétre jut újdonság a Ryanair budapesti 2017/2018-as téli menetrendjével kapcsolatban. A légitársaság most "magasra dobta a labdát", hiszen elsőként indít fapados járatot az afrikai kontinensre Budapestről. E járatindítás tovább erősíti a közel egy éve megjelent bejegyzést is, mely az Észak-afrikai járatok budapesti térnyeréséről szólt. Akkor még a marokkói Royal Air Maroc légitársaság neve is szóba került egy közvetlen, menetrendszerinti légi járattal kapcsolatban, hiszen a Royal Air Maroc korábban már vizsgálta, és tervbe is vette budapesti menetrendszerinti járat indítását, amiből végül a mai napig nem lett semmi. A Marrákes-i járat indulásának előszele (légitársaság név nélkül) az elmúlt hetekben lett ismert, amit most követett a Ryanair bejelentése is, mely szerint októbertől Budapestről is közvetlenül repül Marokkó turisztikai központjának számító nagyvárosába az ír fapados. Ezen lépésével Budapestről a régióban elsőként lesz elérhető Marrákes.

Bár az esélyesek között lehetett volna még az angol easyJet is, hiszen a Ryanair és a nemzeti légitársaság mellett, még ő rendelkezik jelentős számú külföldi útvonallal a Marrákes nemzetközi repülőteréről. A Ryanair egyelőre még pontos indulási dátumot nem közölt a nyilvánossággal, de azt már tudni lehet, hogy hetente két alkalommal, és egyelőre csak szezonális jelleggel tervezik üzemeltetni a járatot, mely még a foglalási rendszerekben sem érhető el.

Az elmúlt évben sikeresen fejlődött Budapest és az Észak-afrikai országok közötti légikapcsolat

A már évtizedek óta meglévő Egypt Air légitársaság mellett, tavaly ősszel startolt el 24 év után a régióban elsőként Air Algerie járat Budapest és Algír városa között. Az akkor még szezonálisra tervezett légi kapcsolat végül a téli menetrendi időszak alatt is megmaradt, köszönhetően a magas érdeklődésnek (sokan hamar temették). Az Air Algerie járat sikere talán abban is megmutatkozik, hogy van alkalom amikor a légitársaság nagyobb kapacitású Boeing 737-800 típusú repülőgépei teljesítik az utakat, az eredetileg tervezett 600-as típusok helyett. Továbbá az Air Algerie a hamarosan kezdődő nyári menetrendi időszak alatt is változatlan járatszámmal lesz jelen Budapesten, így akár olyan afrikai városokba is eljuthatunk egy átszállással velük, mint Dakar, Bamako, Tripoli, és Tunisz.

Jöhetne a Tunisair

Ha már szóba került Tunisz neve ne menjünk el szótlanul amellett, hogy a Tunisair is érdeklődik/érdeklődött Budapest iránt. Erre vonatkozó híreket korábban, és a tavalyi év során is olvashattunk a médiában:

"Hamarosan újraindulhatnak a közvetlen menetrend szerinti járatok Tunéziába, hangozott el a Magyar Utazási Irodák Szövetsége első külföldi közgyűlésén Tunéziában. Az április 8-án, Sousse-ban lezajlott gyűlésen Abdellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója arról tájékoztatott, hogy 2017-ben újra elindulhat a menetrend szerinti Tunisz-Budapest járat, melyet minden bizonnyal a Tunisair üzemeltetne."

De most az idei Utazási Kiállításon is:

"Samia Ilhem Ammar, Tunézia magyarországi nagykövete kiemelte: mindent elkövetnek azért, hogy mihamarabb elinduljon a Budapest-Tunisz közvetlen légijárat a Tunis Air üzemeltetésében. Erre minden remény megvan, ha minden a tervek szerint alakul, a járat még ebben az évben elindulhat. Ha így lesz, az újabb lendületet adhat az utazásszervezők tevékenységének, és a Tunéziába szervezett utazásoknak mind azok sokféleségét és tartalmát, mind volumenét tekintve." - olvasható a turizmus.com oldalán.

E járat a mai napig sajnos nem jött létre, pedig a Tunisair minden szezonban számtalan utazási iroda számára repül Budapestről charter járatokat. A légitársaság Bécsben és Prágában (szezonális) is rendelkezik menetrendszerinti járatokkal.

A Ryan mellett sokan örülnének ha a Wizz Air is belépne az afrikai piacra újból, hiszen 2015. óta nem közlekedtet járatokat a kontinensre. A Wizz Air elzárkózásának legfőbb oka a terrorfenyegetettség jelenlétében, kockázatában kereshető, mely miatt 2015. novemberében határozatlan időre felfüggesztette Hurghadai járatát.

Jelentősen erősíti budapesti jelenlétét a téltől Budapesten a Ryanair

A marokkói járatot megelőzően 3 új útvonalat jelentett be olyan városokba, mint Prága, Valencia, és Edinburgh.

Forrás: Turizmusonline.com / Turizmus.com

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!