Igen! Budapestre jön az Ukraine International Airlines

mau1_1.jpg

Végül valóság lett amiről korábban elsőként itt olvashattatok a blogon miszerint Budapest neve is szerepelni fog az ukrán nemzeti légitársaság (röviden UIA) 2017-es új célpontjai között. A Google repülőjegy keresőjébe már fel is töltötték a járatokat, így arra már foglalás is kezdeményezhető. Az UIA budapesti megjelenésével nem csak az Aerosvit kivonulása óta kiszolgálatlan útvonal éled újra, hanem egy jó átszállási kapcsolat is, hiszen a légitársasággal egyetlen rövid időtartamú kijevi átszállással olyan útvonalakat fognak tudni elérni az utazók, mint Bangkok, Teherán, Tibiliszi, Asztana, Ammán, és Baku. Ez a legfőbb előnye az új járatnak, amit a versenytársként Kijev Zhuliany repülőterére közlekedő Wizz Air nem lesz képes soha megadni, és emiatt lehet is hinni a járat sikerében. Az útvonal a téli menetrendben is megmaradhat.

Az UIA repülőgépei június 15-től naponta fognak Budapestre közlekedni Kijev Boryspil repülőteréről, mely a légitársaság központja. Ezen repülőtérről útóljára 2013-ban közlekedett Budapestre közvetlen menetrendszerinti járat, az akkori Aerosvit Airlines színeiben. Az Aerosvit 2012. végén csődvédelmet kért pénzügyi gondjai miatt, ezt követően a társaság megmentése sikertelen volt, így 2013. januárjára végleg leállt. Az UIA ekkor nem vette át az Aerosvit budapesti járatának az üzemeltetését. Ennek okán nem sokkal később a Wizz Air, a magyar hatósági engedélyek megszerzését követően indította újra a közvetlen légikapcsolatot Budapest és Kijev városa között. A low-cost légitársaság azonban nem Boryspil repülőterét használja, hanem Kijev International, más nevén Zhuliany repülőtrére repülnek Budapestről áprilistól hetente hatszor (hamarosan pedig naponta).

Menetrend:

A Kijevből Budapestre induló járat (UIA813) 13:35-kor szállnak fel Kijevből, és 14:30-kor landolnak Budapesten.

A Budapestről induló járatok (UIA814) 15:20-kor szállnak fel, majd 18:00-kor landolnak Kijevben (helyi idők).

Az repült idő összesen 1 óra 55 perc lesz. Az útvonalon a légitársaság Boeing 737-es típusú repülőgépeit tervezi használni.

Az UIA Budapest mellett idén még Kairó, Tallin, Milánó Bergamo, és Koppenhága repülőtereire is tervez indítani új járatokat. A légitársaság Varsó, Prága, és Bécs városába is rendelkezik közvetlen járattal, eddig csak Budapest neve maradt ki.

uiabud1.PNG

Az UIA-ról röviden

Az UIA Ukrajna nemzeti légitársasága, mely 1992. november 25-én indította el első járatát a Kijev-London útvonalon. A légitársaság belföldi és nemzetközi útvonalakon üzemeltet utas, és cargo járatokat. Cargoj árataihoz egy darab Boeing 737-300F típusú repülőgépet is használ. Nemzetközi útvonalai között olyan városok is megtalálhatóak, mint: Ammán, Asztana, Peking, New York-JFK, Teherán, Bangkok. Tbilisi, vagy éppen Baku. Az Aerosvit leállását követően számtalan járat üzemeltetését, és repülőgépet az UIA vett át. Az UIA a fapadosokhoz hasonlóan nem kínál se ételt, se üdítőitalt rövid, és középtávú járatain, hacsak azt az utas előre, vagy a fedélzeten meg nem rendeli térítés ellenében.

Egy aranyos image film a légitársaságról

A járatot a légitársaság még nem jelentette be hivatalosan, de oldalukon már elérhető a budapesti járatokra történő foglalás!

Fénykép: UIA

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!