Az egyik legjobban várt útvonalon indult fapados járat

16601930_10154952745077829_7060489805103889622_o.jpg

Ez nem más mint a Budapest-Amszterdam Schipol útvonal, hiszen a mai naptól a KLM mellett, már az angol easyJet repülőgépei is közvetlen összeköttetést biztosítanak a két főváros között. Hogy ki jár jól a az új járattal? Hát mi az utasok, akik így sokkal olcsóbban tudunk elutazni Európa egyik legizgalmasabb városába.

Az elmúlt időszakban az angol low-cost légitársaság aktív terjeszkedésbe kezdett Budapesten, hiszen új járatokat indított az elmúlt év során olyan városokba mint Lyon, vagy Velence. A légitársaság budapesti fejlesztéseit a Budapest Airport az elmúlt napokban díjjal is elismerte. Az új amszterdami járattal együtt pedig immár 8 közvetlen úticéllal rendelkezik Budapestről kiindulva az easy. Az első amszterdami járatot a légitársaság különleges tulipán mintát viselő Airbus A319 típusú repülőgépe teljesítette, mely ezentúl hetente háromszor (hétfő, szerda, péntek - márc. 13-tól kedd, csütörtök, szombat) 10 óra 35 perckor száll fel Ferihegyről, majd másfél órás repülést követően érkezik meg az Amszterdam központi repülőterének számító Schipol-ra. Az új járat indításával a légitársaság egy valós piaci igényre válaszol, hiszen Budapest és Amszterdam között eddig nem volt közvetlen, diszkont légitársaság által biztosított légi összeköttetés, viszont Hollandia más városaival, mint Rotterdam (Transavia), vagy Eindhoeven (Wizz Air) ez már régóta fennállt.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta: „Az easyJet új járata remek kiegészítése a budapesti kínálatnak, lévén ez diszkont árú légi összeköttetés a magyar főváros és a holland nagyváros között. Az easyJet szolgáltatása új utazóközönséget céloz meg, válaszul a Budapest-Amszterdam járattal kapcsolatban felmerült növekvő (2016-ban a korábbi évhez képest 26%-kal magasabb) igényre.”

Ez a növekedés egyáltalán nem meglepő, hiszen Amszterdam üzleti szempontból fontos úticél, emellett kiemelkedő európai kulturális központ számos színházával és múzeumával, köztük a Rembrandt múzeummal és a Van Gogh múzeummal. Irodalomtörténeti jelentősége mellett – Anne Frank itt írta híres naplóját - Amszterdam a csatornákkal szabdalt városkép és az egyedi hangulat miatt is népszerű a turisták körében.

16602039_10154952737207829_1783626861470237133_o.jpg

William Vet, az easyJet BeNeLux államokért felelős kereskedelmi vezetője is bizakodó az új útvonal jövőjével kapcsolatban: „Nagy örömmel üdvözöljük az easyJet első Amszterdam-Budapest járatát. Az egész évben üzemelő járattal holland és magyar turisták, valamint üzleti utasok repülhetnek megfizethető áron a két város között, azok központi repülőtereit használva. Így már nyolcra nőtt az easyJettel Budapestről közvetlenül elérhető európai városok száma: London Gatwick, Berlin Schoenefeld, Párizs Charles de Gaulle, Lyon, Basel, Genf és Velence is elérhető a magyar utasoknak. Magyarország népszerűsége a holland turisták körében egyre nő, ezért holland oldalról is bízunk az útvonal sikerében."

Az easyJet mellett, a KLM-Hollandia nemzeti légitársasága a téli menetrendi időszak alatt napi három, míg nyáron napi 4 járattal van jelen az útvonalon. Remélhetőleg, mint abban mások is nagyon bíznak sikeres lesz az egész évben közlekedő járat, és nyárra akár már nagyobb gyakorisággal is üzemelhet, ha az igények sikerül meghaladnia az előzetes várakozásokat.

Forrás: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!