Budapesti járatot indíthat az UIA!

Ukrajna nemzeti légitársasága Budapestre tart

uiabudapest.PNG

A magyar főváros neve is felkerült  az ukrán nemzeti légitársaság, az UIA-Ukraine International Airlines 2017-es új útvonalai közé - derül ki az osztrák Simply Aviation által közölt videóanyag részletből, mely az UIA bécsi sajtótájékoztatóján készült.

Az UIA légitársaságnak Kijev-Boryspil nemzetközi repülőtere ad otthont. Ezen repülőtérről útóljára 2013-ban közlekedett Budapestre közvetlen menetrendszerinti járat, az akkori Aerosvit Airlines színeiben. Az Aerosvit 2012. végén csődvédelmet kért pénzügyi gondjai miatt, ezt követően a társaság megmentése sikertelen volt, így 2013. januárjára végleg leállt. Az UIA ekkor nem vette át az Aerosvit budapesti járatának az üzemeltetését. Ennek okán nem sokkal később a Wizz Air akkor még létező ukrajnai leányvállalata, a magyar hatósági engedélyek megszerzését követően indította újra a közvetlen légikapcsolatot Budapest és Kijev városa között. A low-cost légitársaság azonban nem Boryspil repülőterét használja, hanem Kijev International, más nevén Zhuliany repülőtrére repülnek Budapestről hetente hatszor (hamarosan pedig naponta).

Mit érdemes tudni az UIA-ról?

mau1.jpg

Amint már elhangzott az UIA Ukrajna nemzeti légitársasága, mely 1992. november 25-én indította el első járatát a Kijev-London útvonalon. A légitársaság belföldi és nemzetközi útvonalakon üzemeltet utas, és cargo járatokat. Cargojárataihoz egy darab Boeing 737-300F típusú repülőgépet használ. Nemzetközi útvonalai között olyan városok is megtalálhatóak, mint: Ammán, Asztana, Peking, New York-JFK, Teherán, Bangkok. Tbilisi, vagy éppen Baku. Az Aerosvit leállását követően számtalan járat üzemeltetését az UIA vette át. Az UIA a fapadosokhoz hasonlóan nem kínál se ételt, se üdítőitalt rövid, és középtávú járatain, hacsak azt az utas előre, vagy a fedélzeten meg nem rendeli térítés ellenében.

9990c6a5ab93628b76f5e5e60a330856.jpg

A légitársaság flottáját Boeing, és Embrarer repülőgépek alkotják. 2017. áprilisáig azonban egy darab wet-lease alapon bérbe vett Airbus A330-200 típusú repülőgép is színesíti a flottát. Az UIA  hosszútávú járatokat is üzemeltet, melyeket Boeing 767-300ER típusú repülőgépeivel teljesít, ezen flottának bővítése/cseréje is tervben van, hiszen 2018-ra 4db Boeing 777-200ER típusú repülőgép csatlakozhat a flottához. Rövid, és középtávon Boeing 737-300/500/800/900ER, és Embraer E190 típusú repülőgépek.

Az új útvonalakról egyelőre nem lehet többet tudni!

Az UIA Budapest mellett idén még Kairó, Tallin Bergamo, és Koppenhága repülőtereire is indítani tervez új járatokat. Az UIA Varsó, Prága, és Bécs városában is rendelkezik közvetlen járattal.

Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a budapesti járat mikor indulna, milyen gyakran, és milyen géptípussal közlekedne. Amint a témával kapcsolatban bármi újdonság lesz, azzal azonnal jelentkezem.

Folyamatosan bővül a non-schengeni járatok száma Budapesten

A Flybe új londoni járatát követően az UIA lehet a második új non-schengeni légitársaság idén Ferihegyen. A turizmus.com cikke szerint az elkövetkező években több hosszútávú menetrendszrinti járat is indulhat olyan városokba, mint New York, Tokió, vagy Szöul. Az új móló megépítésével pedig ezen növekvő számú járatok kiszolgálása is kényelmesebb, és komfortosabb les a közeljövőben. 

A légitársaság egy korábbi image kisfilmje

A címben szereplő térképet 11:08-tól láthatjátok

Forrás: Wikipedia, Simply Aviation, Mixonline, Turizmus.com

Fénykép: UIA

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!