Még ne nagyon várjuk Budapestre az Air Asia X-et

airasiabud.png

A múlt héten a médiában több helyen is megjelent, hogy már csak az engedélyre vár a Thai Air Asia X Budapest-Bangkok járata. Mivel ezen állítás nem volt sehol megerősítve, se megcáfolva, így magam jártam utána vajon tényleg csak a hatósági engedély kell ahhoz, hogy elinduljon Budapestről az első low-cost hosszútávú járat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, aki ugyebár kiadja az ehhez szükséges engedélyeket megkeresésemre az alábbi választ küldte:

"A Thai Air Asia X légitársaságtól még nem érkezett megkeresés hatóságunkhoz."

Tehát még nagyon korai bármilyen kijelentést is tenni arról, hogy valóban megvalósul-e az említett járat, amit egyelőre csak a légitársaság vezérigazgatójának kijelentése tartalmazott egy interjú során, melyben Budapest mellett Prága és Varsó neve is felmerült jövőbeli úticélként.

Korábban már próbálkozott volna Budapesttel az Air Asia X

Akkor a légitársaság maláj cégcsoportja indított volna közvetlen járatokat 2012-es expanziós tervei részeként Budapest és Kuala Lumpur között, amiből végül nem lett semmi.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!