Nem indítja újra budapesti járatait a Bulgaria Air!

000010953_img_2357_jpg_jpg_photoorig.jpg

Sajnos a 2017-es nyári időszakban nem tervezi újraindítani Budapest és Szófia között közlekedő járatait Bulgária nemzeti légitársasága a Bulgaria Air - derült ki a légitársaság e kérdésben történő megkeresése során.

Ismét tiszavirág életű volt a Bulgaria Air budapesti jelenléte, hiszen a légitársaság közlése szerint nem tervezi újraindítani az idei nyári időszakban szezonálisan üzemelő budapesti járatait. Ezen tényt erősíti, hogy a budapesti járatokra jelenleg sem lehet a légitársaság honlapján foglalást kezdeményezni, valamint Budapest neve is eltűnt a Bulgaria Air desztináció közül.

bulgariadeszt.JPG

Budapest neve már nem szerepel a légitársaság desztinációs térképén

A Bulgaria Air idén június 20-án indította újra Budapest-Szófia járatát, ezzel hetente 4 alkalommal ismét közvetlen légi kapcsolatot teremtett a két város között több év után. A Malév a társaság csődjéig folyamatosan repült a Bolgár fővárosba, ezt követően 2012-ben a Wizz Air, majd 2013-ban szintén a Bulgaria Air részéről volt próbálkozás a járat újraindítására, ami valljuk meg igen rövidre sikeredett. A légitársaság alig pár járatot követően kivonult Budapestről pedig akkoriban a Budapest Airport is jelentős kedvezményt biztosított a légitársaság számára, ezzel ösztönözve a Malév után kiszolgálatlanul maradt szófiai járat újraindítását.

bulgariaair.JPG

A budapesti járatra foglalni szándékozókat a fenti üzenet fogadja

A Wizz Air tehetett keresztbe a Bulgaria Air-nek?

A magyar low-cost légitársaság november 1-jén indította újra Szófiai járatát, mely hetente 2-3 alkalommal közlekedik (téli időszakban heti 2 járat, nyári időszakban heti 3) A társaság útóljára 2012-ben a Malév csődjét követő időszakban próbálkozott az útvonalon, akkor ezen próbálkozása sikertelen volt, és le is állította a járatát. 

Támogatni akarták a járatot, de végül mégsem

Szófia városa szerepelt a Kormány azon balkáni városok nevét tartalmazó listáján, mely városokba a közvetlen légi kapcsolat újbóli megteremtését támogatták volna. Mivel a Wizz Air nem várta meg a pályázat kiírását, és előbb bejelentette a járatindítást, emiatt Szófia neve lekerült a támogatott városok listájáról, és helyette Szarajevó neve került fel.

Kép: Budapest Airport

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!