London calling!

Új angol légitársaság jelenik meg Budapesten

flybeee.jpg

Újabb londoni járattal, valamint repülőtérrel gazdagodik a jövő év során a Budapest Airport eddig is széles kínálata, hiszen 2017 májusától London Southend (SEN) repülőtere is felkerül a Budapestről közvetlenül elérhető úti célok térképére a brit Flybe légitársaság révén. London népszerűsége töretlen, csak idén másfél millióan utaznak ezen az útvonalon repülővel. A Flybe várhatóan brazil gyártmányú Embraer E195 típusú repülőgépekkel száll be a London-Budapest útvonalra heti három járattal, délutáni időpontokkal  - olvasható a Budapest Airport közleményében

A jövő nyári menetrendben már 6 légitársaság és 5 repülőtér áll rendelkezésre az utasoknak, ha Londonba szeretnének repülni. A brit fővárostól északra Luton és Stansted, nyugatra Heathrow, délre pedig Gatwick repülőtere ismert a magyar utazók számára. Ebbe a széles kínálatba lép be új célpontként brit fővárostól keletre fekvő Southend (SEN) repülőtér. A Temze tölcsértorkolatának északi felén található Southend-on-Sea városa mellett található repülőtérről nagyjából egy óra alatt érhető el London belvárosa.

Menetrend:

A járatok hetente 3 alkalommal kedden, csütörtökön, és szombaton fognak közlekedni BE6160, és BE6161 járatszámmal. A járatokat wet-lease bérleti szerződés alapján az Ír Stobart Air fogja teljesíteni, a jegyeket viszont a Flybe értékesíti - derül ki a légitársaság honlapján végzett próbafoglalás, valamint a CAPA légiközlekedési híroldalon megjelent információk szerint.

SEN-BUD ind.: 10:50-14:15

BUD-SEN ind.: 14:55 érk.: 16:20

A Flybe E-195-ös géptípussal tervezi a járat üzemeltetését 2017 májusától, heti három alkalommal ( a jegyek jelenleg 39,99 GBP áron): kedden, csütörtökön és szombaton. A légitársaság tervei szerint a járattal a szabadidős utazókat, elsősorban a briteket célozza meg, akiknek a kontinens legjobb ún. „city break” desztinációit szeretné kínálni. Budapest pedig pont ilyen, vagyis vonzó hosszú hétvégés célpont. A járatok menetrendje is ehhez alkalmazkodik: a délutáni órákban közlekedik, ami nagyon kényelmesen elérhető a szállodai kijelentkezés után. A magyar utasok is nyernek az új járattal: a még szélesebb kínálat általában kedvezően hat az árakra. London Southend repülőtere ráadásul közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik, ahonnan 50 perc alatt érkezik be a vonat a Liverpool Street állomásra.

A Budapest és London közötti repülőjáratokra kiapadhatatlan a kereslet. Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője azt is közölte, hogy idén 14 %-kal nőtt a brit utasok száma, ami 2016-ban várhatóan átlépi az évi másfél milliós forgalmat.

A Flybe

Az angol légitársaság Európa legnagyobb független regionális légitársasága, melyet 1979-ben alapítottak. Azóta közel 149 útvonalon repül 9 országban. Főbb HUB repülőterei közé tartozik Manchester, és Birmingham repülőtere. A légitársaság flottájában keskenytörzsű ATR 72-es, Bombardier Dash 8 Q400-as, Embrarer E-175, és E-195 típusú repülőgépek találhatóak meg. A Budapestre tervezett E-195-ös repülőgépeken összesen 118 utasnak jut ülőhely. E ülőhely kapacitással ezen gép számít a legnagyobbnak a flottában.

Rekord számú járat közlekedik a mai napon London és Budapest között

A mindenkiutazhat.hu közlése, és a Budapest Airport járatinformációs oldala alapján a mai napon 6 db Wizz Air járat is közlekedik Budapest és London között, mely "ha minden igaz, eddig sohasem fordult elő Magyarországon, hogy egy légitársaság egy útvonalon egy nap alatt ennyi járatot indítson." A mai napon így összesen 15 járat szeli az eget Budapest, és London négy repülőtere között.

londonkari.jpg

 Forrás: Wikipedia

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!