Egyre több városba repül Budapestről az easyJet!

easysy.jpg

Megérkezett az easyJet új velencei járata, így idén már két új várossal bővült a legnagyobb brit diszkont légitársaság kínálata, jövőre pedig még egy desztináció, Amszterdam következik.

Nagy ütemben bővíti budapesti hálózatát az easyJet. A legnagyobb brit diszkont légitársaság idén három új járatot jelentett be vagy indított el Budapestről, amivel 5-ről 8 városra bővült a légitársaság kínálata. Idén tavasszal Lyon, ezúttal pedig Velence került fel a budapesti térképre, 2017 februárjától pedig a holland fővárosba, Amszterdamba is lehet majd easyJet-járattal utazni. Az easyJet ezzel olyan fontos piacokat célzott meg, amelyek eddig hiányoztak, vagy még nagyobb kereslet mutatkozott, így az utasok sok esetben csak átszállással jutottak el a célállomásra.

William Vet, az easyJet regionális kereskedelmi vezetője úgy látja, hogy a magyar piac tele van lehetőséggel, ennek köszönhetően ért el az easyJet figyelemre méltó növekedést 2016-ban. „A Lyonba, Velencébe és Amszterdamba induló három új járattal együtt az easyJet már nyolc várost kínál, szabadidős és az üzleti útvonalakat egyaránt, megfizethető áron. Nagyon örülünk, hogy ma az új Velencéből érkező járatunkat ünnepelhetjük a Budapest Airporttal és utasainkkal együtt.”

London Gatwick, Berlin, Párizs, Genf és Bázel mellett azért is volt nagy jelentősége az idén tavasszal elindított lyoni járatnak, mert Franciaország középső régiója hosszú ideje hiányzó útvonal volt Budapestről. Lyon és környéke gazdag történelmi és kulturális kínálattal várja a látogatókat, emellett igen komoly banki és pénzügyi központ is. Lyonon keresztül télen könnyedén elérhetők a francia Alpok hatalmas sípályái. Velence ugyancsak népszerű desztináció, az easyJet ráadásul egész évben üzemeltet majd a Marco Polo nemzetközi repülőtérről heti három járatot Budapestre, így nemcsak a karneváli szezonban, illetve a nyári turista idényben látogatható a város, de a velencei kikötőből folyamatosan üzemelő tengerjáró hajóutak egész sora is könnyen elérhető lesz a magyar utazók számára.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője szerint a jövő év február 6-án induló amszterdami járat már most slágergyanús lehet, Budapest és a holland főváros között heti három easyJet-járat közlekedik majd. Ezzel tovább erősíti pozícióját Budapesten az easyJet, amely forgalom alapján már most is az egyik legnagyobb szolgáltató a magyar piacon, tette hozzá a járatfejlesztési szakember.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog