További Air China járatok indulhatnak Budapestről!?

Legiknább Shanghaj városa kerülhet szóba

aebcf4214ac08171940acfe860f70b27.jpg

Bienerth Gusztáv tíznapos hivatalos látogatásán a kínai turisták számának növeléséről tárgyalt a kínai turizmus első számú állami vezetőjével, befektetőkkel és az Air China képviselőivel. A tárgyalások során szóba került a közel másfél éve indult pekingi járatnak a Budapest felé tartó minszki kitérőjének leválasztása (a járat non-stop járattá alakítása), valamint más kínai nagyvárosokba Budapestről közvetlenül közlekedő Air China járatok indításának lehetőségéinek megvizsgálása is - számolt be róla a kormány.hu weboldala.

A turizmusért felelős kormánybiztos Liu Penggel, az Air China különmegbízottjával áttekintette a másfél éve elindult Peking-Minszk-Budapest repülőjárat tapasztalatait, a légihíd közvetlenné tételének, újabb budapesti járatok indításának lehetőségeit. A lehetséges célpontok között elsősorban Kína középső és déli területének óriásvárosai szerepelnek, ahol a magyar állam további vízumközpontok megnyitását tervezi. Így százmilliók számára nyílna lehetőség a közvetlen magyarországi utazásra, ezzel az eddig is nagy ütemben bővülő kínai turistaforgalom tovább emelkedhet.

A jelenlegi Air China járat Budapest felé Minszk repülőterén szakítja meg útját, így Pekingből Budapestre 12 óra alatt, míg Budapestről Pekingbe leszállás nélkül 10 óra alatt érhetünk. Ezen minszki megálló rontja a járat versenyképességét is, mivel a régióban mind Varsó (szintén Air China), mind Prága (Hainan Airlines) repülőterére útmegszakítás nélkül közlekednek a kínai légitársaságok járatai.

Shanghaj városa esélyes leginkább az új Air China járatra!

Mindezt bizonyítja, hogy a város neve a 3. helyen szerepel azon a listán, melyen a Budapest Airport TOP kiszolgálatlan útvonalait sorolták fel. Shanghajt csak Szöul, és New York városa előzi meg. Ezen két város közvetlen légikapcsolatának mihamarabbi megteremtésén jelenleg is "gőzerővel" dolgozik a Budapest Airport járatfejlesztési csapata.

Az Air China Shaghaj Pudong nemzetközi repülőtérérét jelenleg 5 európai nagyvárossal köti össze közvetlen menetrendszerinti légi járattal. Továbbá 3 európai városba nyújt cargo szolgáltatást az Air China Cargo révén. Közép-Kelet-Európában az Air China jelenleg nem üzemeltet Shanghaj városából menetrendszerinti légi járatokat. A környékünkön lévő országok közül az elmúlt időszakban viszont Prága, és Bécs városa közvetlen légi összeköttetésben részesült Shanghaj városával. Prágában a China Eastern Airlines-nak, míg Bécsben az Austrian Airlines új járatának köszönhetően. Prága ezen felül a Sichuan Airlines-nak köszönhetően rendelkezik közvetlen Csengtu városába közlekedő menetrendszerinti járattal is.

A közvetlen Budapest-Shanghaj járat nem csak az utasforgalmat erősíthetné tovább, hanem cargo területén is kiváló üzleti lehetőségeket nyújtana mind a kínai, mind a magyar vállalatoknak, és cégeknek.

Az elképzeléseket Li Jinzao, a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (CNTA) elnöke is támogatta, egyben újabb helyszíneket javasolt. A kormánybiztos és a kínai turizmus első számú állami vezetője szándéknyilatkozatot írt alá a két ország turisztikai vállalkozásainak, turisztikai szervezeteinek és intézményeinek együttműködéséről, a szakértői szintű tapasztalatcserék kölcsönös ösztönzéséről.

Egyre több a magyar utas a pekingi, és az Ázsiába tartó járatokon!

A budapesti reptér tapasztalatai alapján folyamatosan nő az érdeklődés a távol-keleti célállomás iránt, ugyanis egyre több magyar dönt úgy, hogy Ázsiában tölti a szabadságát.

A KSH adatai alapján a tavalyi év során 18 ezer érkező, és 22 ezer induló utas vette igénybe az Air China budapesti járatának valamelyikét. 

További fontos találkozók is létrejöttek

Bienerth Gusztáv találkozott Lin Weijel, a pekingi Tiltott Város Palotamúzeum vezetőjével is, akivel megállapodott arról, hogy elősegítik kínai műkincsek magyarországi, valamint magyar műkincsek kínai bemutatóit, múzeumok és kiállítások kölcsönös látogatásait. Határoztak egyúttal a tárgyalások novemberi, budapesti folytatásáról.

A kormánybiztos kínai állami- és magánbefektetői csoportokkal is tárgyalt, figyelmükbe ajánlva a dinamikusan fejlődő magyar turisztikai ágazatot, különösen a sport- és egészségturizmus területét.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: kormány.hu

Fotó: news.au