Visszatérhet Budapestre a TAP Portugal légitársaság?

cms_visual_32183.jpg

Újraindulhat az idén április 4-től ideiglenesen beszüntetett TAP Portugal légitársaság Lisszabon-Budapest útvonala? Ha minden igaz nagy az esély rá.

A héten számolt be a The Portugal News Online lap, hogy a portugál nemzeti légitársaság 11 új útvonal indítását tervezi a 2017-es évre. Ezen új útvonalak többsége európai célpont lenne, de szerepel közöttük három afrikai, és egy USA desztináció is. A növekedési terveket a légitársaság vezérigazgatója Fernando Pinto  vázolta fel a légitársaság dolgozóinak tartott megbeszélésen. Az új desztinációkkal kapcsolatban konkrét nevek még nem hangzottak el, viszont a légitársaság elnöke elmondta, hogy olyan útvonalakat is tartalmaz, melyekre a cég repült a közelmúltban, azonban járatai felfüggesztésére kényszerült. Itt kerül képbe Budapest városa is, ahová a portugál légitársaság idén április 4-e óta nem repül. Helyette Star Alliance partnerein (Lufthansa, Brussels Airlines), vagy a bécsi repülőterén keresztül tudják a magyar utasok a TAP Portugal járatait igénybe venni.

A TAP járatának újraindításával a magyar utasok számára egyszerűbbé, és gyorsabbá válna Budapestről Brazíliába, és a Dél-amerikai kontinens számos városába való eljutás.

A portugál légitársaság idén januárban jelentette be váratlanul, hogy ideiglenesen felfüggeszti több európai járatát, köztük a 11 éve működő budapesti járatot is. Ez a döntés annak ellenére született meg a cég élére került új vezetőség berkeiben, "hogy a budapesti útvonal a 2004-es nyitás óta folyamatosan nőtt, átlagosan 70 százalékos kihasználtsággal üzemelt, ami az iparágban magasnak számít" mondta akkor Szolnok Péter a magyarországi képviseletének vezetője.

Az útvonal szüneteltetésének bejelentése után, a Wizz Air bejelentette, hogy addigi heti két járata helyett, négy járatot közlekedtet Budapest és Lisszabon városa között, és azóta már elindította második portugáliai járatát Portó városába.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: The Portugal News

Kép: djoser.be