Újabb beruházás valósul meg a budapesti repülőtéren!

A jövő év végére már repülőtéri szálloda is várja az utasokat Ferihegyen

14188272_1333589746652916_7081111110919979778_o.jpg

Újabb, hosszú idő óta csak a tervasztalon "heverő" beruházás valósul meg a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren köszönhetően annak, hogy az üzemeltető Budapest Airport a Wing Zrt-vel közösen valósítja meg a repülőtéri hotel tervének megvalósításét. Ezen beruházással a Budapest Airport is belép azon 21. századi repülőterek sorába, ahol az utasoknak a repülőtér nem csak utazási célpontot jelent, hanem plusz szolgáltatást is biztosít számukra a repülőtér közvetlen környezetében. Ezen plusz szolgáltatások lehetnek konferenciák, az éjszakázó repülőgép személyzetének ellátása, valamint az érkező/induló utasok egy, vagy akár több éjszakás elszállásolása is. Az ünnepélyen elhelyeztek egy időkapszulát is, melybe pénzt, napilapokat, és a szálloda tervét rakták bele.

A közvetlenül a repülőtér területén található hotel ötlete évekre visszamenőleg nyúlik vissza. Már 2009-ben tendert írtak ki a megvalósítása érdekében. Közép-Kelet-Európában Budapest repülőtéri szálloda szempontjából le volt maradva, mivel Prága, és Varsó nemzetközi repülőtere is rendelkezik a reptér területén található szállodával. Mostantól ez viszont megváltozik, mert a mai napon ünnepélyes keretek között bemutatták Magyarország első, közvetlenül a repülőtéri terminállal összeköttetéssel rendelkező szállodáját. A szálloda üzemeltetését a fejlesztő Wing Zrt. az Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotelláncra bízta. Így a szálloda hivatalos neve: Ibis Styles Budapest Airport Hotel. Az új hotel építésének költségei 3,2 milliárd forintba kerülnek, melynek a forrását az Eximbank, és a WING Zrt. biztosítja.

14195436_10154452890212829_2033884947049355893_o.jpg

A hotel a 2-es Terminálok előtti külső parkoló helyén fog megvalósulni. Az területrendezési munkálatok már pár hónapja elkezdődtek, és a napokban már az építési munkák is elindultak. A hotel várható átadási időpontja 2017. év vége. A projekt különlegessége, hogy közvetlen, és fedett gyalogos folyosó köti majd össze a szállodást a terminálok épületeivel. Így az utasok kényelmesen, gyorsan, és egyszerűen sétálhatnak a hotel, és az A vagy B terminálok között.

28891802714_dc101a43b9_k.jpg

Az épület 5 szintes lesz 5200 négyzetméter alapterülettel. A hotel rendelkezni fog egy átriumos, belső udvar résszel is. Az épület közel négyzet alaprajzú, sarkain lekerekített hasáb, az épületszárnyak „U” alakban belső udvart zárnak közre, melynek nyitott szárán egy kilátó folyosó zárja vissza az épület egységét. Főbejárata a terminál felé fog nézni.

A földszinten a közösségi terek és azok kiszolgáló helységei fognak helyet kapni. A felső szinteken a szálloda szobák helyezkednek el, szintenként megegyező alaprajzi kialakítással. A legfelső szinten találhatók a gépészeti berendezések részleges alaprajzi beépítésben. A földszint feletti födémen, a belső udvaron extenzív zöldtető fog készülni.

14256288_1504151292945194_1141416251_n.jpg

A szállodában összesen 145 db, a repülőtér hangulatát idéző, a kor belsőépítészeti trendjeit követő szobát alakítanak ki. Ebből a 145 szobából 137 db standard kétágyas szoba lesz (16-19m2), és ebből 7 db akadálymentesítve is lesz. Továbbá 8 db junior/family suite (33-34m2) is kialakításra kerül. Emellett több konferencia terem is rendelkezésre fog állni az üzleti találkozók szervezői, és résztvevői számára. Az összesen 350 négyzetméteres, két különálló teremre bontható konferenciarészleg, akár 120 fő (közepes konferencia létszáma) befogadására is alkalmas lesz, emellett kisebb szemináriumi termeket, és egy különálló tárgyalót is igénybe vehetnek majd az üzleti utasok.

A hotel különlegessége lesz, hogy a vendégszobák Budapest, illetve a repülőtéri fel, és leszállópályák irányába fognak rendelkezni panorámával, így az ablakból kinézve láthatjuk a repülőtéren zajló gépmozgásokat is.

14249187_1504151162945207_1240417491_n.jpg

A hotel vendéglátó részlege egy 100 fő befogadóképességű étteremből, és egy lobby bárból fog állni. A tervezett étterem, és bár alkalmas lesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki a szállóvendégek igényeit, és a repülőtérről érkező külső vendégeket is. Így akár két repülőjárat közötti hosszabb átszállási idő során is igénybe tudják venni a szálloda szolgáltatásait a repülőtéri utasok. A szálloda egyúttal tökéletes helyszín a magyarországi üzletemberek részére is, hogy itt bonyolítsák le külföldi partnereikkel zajló találkozóikat.

Az ünnepélyes sajtótájékoztatón Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: "Az új repülőtéri szállodával tovább növeljük a Budapest Airport vonzerejét, erősítjük versenyképességünket a régióban. Az elmúlt évek rekord méretű, kétszámjegyű utasforgalmi növekedése Budapesten, amely az idén is folytatódik, még sürgetőbbé tette ennek a hotel projektnek a gyors megvalósítását." Mint elmondta idén a Budapest Airport éves utasforgalma várhatóan túllépi a 11 millió főt, ami tavalyhoz képest +1 millió utas jelentene. Továbbá az új hotel építését sürgette a növekvő hosszútávú járatok száma is, melynek utasai leginkább igényelhetik ezen új repülőtéri szolgáltatást.

Az épület beruházója, Magyarország piacvezető kereskedelmi ingatlanfejlesztője, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója Noah Steinberg elmondta: "Az ingatlanszektor fontos eleme a magyar nemzetgazdaságnak és fontos, hogy legyenek hozzáértő, professzionális és tőkeerős magyar cégek, akik sikeresen tevékenykednek ebben a szektorban. A WING ilyen magyar ingatlanvállalkozás, amely a Budapest Airporttal együttműködve most létrehozza Budapest első repülőtéri szállodáját. Az új szálloda nyújtja majd az egyik első benyomást a Magyarországra érkező külföldieknek. A WING több épülethez hasonlóan világszínvonalú épületet épít, és világszínvonalú szolgáltatást fog nyújtani a magyar főváros repülőterén."

A rendezvényen felszólalt Gilles Clavie, az Accor szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis Csoprort elnök-vezérigazgatója, az említettek mellett hangsúlyozta: " Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Orbis Group magyar leányvállalata kapta meg az első budapesti repülőtéri szálloda üzemeltetési jogát. A magyar főváros fontos piaci szerepet tölt be a régiónkban, fejlesztése iránt elkötelezettek vagyunk, amihez a meglévő szállodahálózatunk további bővítésével kívánunk hozzájárulni. A repülőtéri szálloda a dinamikus és jól ismert ibis Styles márkanév alatt foga üzemelni, amelyet nemrégiben vezettünk be sikeresen a magyar piacra."

Képek: Budapest Airport

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog