2017. II. félévétől már a budapesti "repülőtéren" is aludhatunk!

Elkezdődtek a földmunkák a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a BUD2020 program keretében megvalósuló repülőtéri szálloda megépítése végett. A hotel várható átadási időpontja 2017. második félévére fog esni.

A BUD 2020 fejlesztési program keretén belül 50 milliárd forint értékű beruházási programot hajt végre a következő években a Liszt Ferenc Nemzetközi üzemeltetője. A fejlesztések több ütemben valósulnak meg, így néhány éven belül két új kulcsépülettel is bővül a budapesti nemzetközi repülőtér. A fejlesztés két új épület foglal magába: a 2B terminál előterén megvalósuló új utasforgalmi móló, valamint egy modern szálloda épületét a reptér szomszédságában. Az új hotel kivitelezési munkálatai már megkezdődtek, a megvalósítását a Market Építő Zrt. végzi.

A közvetlenül a repülőtér területén található hotel ötlete évekre visszamenőleg nyúlik vissza. Már 2009-ben tendert írtak ki a megvalósítása érdekében. Közép-Kelet-Európában Budapest repülőtéri szálloda szempontjából le volt maradva, mivel Prága, és Varsó nemzetközi repülőtere is rendelkezik a reptér területén található szállodával.

budhotel.jpg

A Market oldalán megemlítik, hogy az épület fő feladata a repülőtérre érkező vendégek elszállásolása, vendéglátása, valamint konferencia funkció ellátása lesz. A négyemeletes, 5220 négyzetméteres épületben 145 szoba kerül kialakításra.

Az épület közel négyzet alaprajzú, sarkain lekerekített hasáb, az épületszárnyak „U” alakban belső udvart zárnak közre, melynek nyitott szárán egy kilátó folyosó zárja vissza az épület egységét. Főbejárata a terminál felé fog nézni.

A földszinten a közösségi terek és azok kiszolgáló helységei fognak helyet kapni. A felső szinteken a szálloda szobák helyezkednek el, szintenként megegyező alaprajzi kialakítással. A legfelső szinten találhatók a gépészeti berendezések részleges alaprajzi beépítésben. A földszint feletti födémen, a belső udvaron extenzív zöldtető fog készülni.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: Market / Budapest Airport

Kép: Budapest Airport