A Hainan Airlines leányvállalata indíthat járatokat Zágrába!

Délnyugati szomszédunk is érdekelt a "keleti nyitásban". Ennek eredményeként indíthat jövő nyártól közvetlen járatokat Zágráb fővárosába a Hainan Airlines leányvállalataként is működő Beijing Capital Airlines. Horvátország lesz az első olyan ország a volt jugoszláv tagállamok közül, ahová Kínából közvetlen légijárat fog létesülni. 

A Beijing Capital Airlines bejelentette, hogy a 2017-es év során Helsinki mellett Zágráb városát is felveszi a nemzetközi célállomásai közé. Így közvetlen légikapcsolat jön létre hetente 2 alkalommal a kínai főváros Peking és a horvát főváros között. A járatokat a légitársaság 222 személyes Airbus A330-200 típusú repülőgépei teljesíthetik. Az új járat üzemeltetésére a kínai Polgári Repülési Igazgatóság már megadta az engedélyt. Azonban egyelőre az nem dőlt el, hogy a járatok szezonálisan, vagy egész évben közlekedni fognak. A Hainan Airlines már korábban is tervezett egy horvátországi járat elindításával. A tavalyi évben Zadar város repülőterére indítottak volna járatokat Chongqing városából, ez azonban akkor nem valósult meg.

2015-ben, több mint 203.000 kínai turista látogatott Horvátországba. Ebben az évben, már több mint 300.000 látogató várnak Kínából.

A Bejiing Capital Airlines a Deer Jet Airlines-ból vált ki 2010-ben. A Deer Jet légitársaság Ázsia legnagyobb Busieness Jet szolgáltatója. A légitársaság 70%-ának a Hainan Airlines-t is birtokló HNA Group a tulajdonosa. A társaság bázis repülőtere a pekingi Capital Nemzetközi Repülőtéren található. A Capital Airlines Ázsia egyik legfiatalabb, és legnagyobb Airbus flottáját birtokolja. A légitársaság flottájában csak Airbus gépek találhatóak meg, az A319/A320-as típusoktól kezdve, egészen a szélestörzsű A330-as gépekig.

Zágráb fejlődése töretlen:

Zágráb repülőterének a fejlődése töretlen. Ennek köszönhetően az idei év végén átadásra kerül a repülőtér újonnan felépített 2-es terminálja. Zágráb repülőterére az idei évben, már a kanadai Air Transat is közlekedik, valamint a Korean Air is működtet charter járatokat a nyári szezon során. A Budapest Airport-hoz hasonlóan a zágrábi repülőtér is dolgozik egy New Yorkba közlekedő közvetlen transzatlanti járat elindításán.

Anno Budapesten is nagy tervei voltak a Hainan Airlines-nak!

A Hainan neve lehetséges privatizációs, és befektetési partnerként merült fel a Malévnél, de a Hainan 2012. nyarán elállt az üzlettől. A csoport neve a német Hochtief  csoport - Budapest Airport Zrt.-ben - lévő tulajdonrészeinek megvásárlása során is szóba került. A Hainan tervei szerint Budapest repülőtere lett volna a kínai turisták egyik európai elosztó központja a régióban. A Hainan Airlines 2004, és 2012. márciusa között üzemeltetett közvetlen menetrendszerinti járatokat Budapest és Peking városa között. A Malév csődjét követően a légitársaság, még pár járatot indított, de végül megszüntette a budapesti járatát. A Hainan Airlines tavaly ősszel tért vissza a régióba, és Prága városába indított Pekingből járatokat, melyek azóta sikeresen működnek.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: EX-YU Aviation / Wikipedia / Capital Airlines

Kép: wikipedia