Összeszerelés alatt a Lufthansa első A350-es gépe!

luf350.jpg

Folyamatosan dolgoznak az Airbus Toulouse-i üzemében a Lufthansa első A350-900-as repülőgépének összeszerelésén. A légitársaság jellegzetes darumadárt formáló logója már már ott díszeleg a repülőgép függőleges vezérsíkján.

A szárny panelek és futóművek már a helyükön, azonban a hajtóművek felszerelése, és a kabin berendezése még hátravan. Az első gép lajstromjele D-AIXA lesz. A légitársaság az első 10 db új kompozit anyagokból készült Airbus A350-ese a müncheni bázis repülőtéren fogja megkezdeni szolgálatát a Lufthansa bostoni, valamint delhi útvonalain 2017 januárjától kezdődően.

A Lufthansa közleménye szerint az Airbus A350-900-as gép tekinthető a világ legmodernebb, környezetbarát hosszú távú utasszállító repülőgépének. A repülőgép fogyasztása 25 százalékkal kevesebb mint más hasonló típusú légi járműveké, és akár 50 százalékkal kisebb zajterheléssel üzemel.

A Lufthansa vadonatúj gépei összesen 293 utas befogadására képesek, melyből 48 Business, 21 Premium Economy, és 224 Economy osztályú ülőhelyet foglal magába.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: Lufthansa