Újabb kínai légitársaság indított járatot Prágába!

Tegnap ünnepélyes keretek között nyitotta meg első Közép-európai járatát a kínai China Eastern légitársaság. Az új kínai légitársaság érkezésével Prágából, már három kínai város is elérhető közvetlenül.

Az új járat hetente 3 alkalommal (szerda, péntek, vasárnap) köti össze Shanghai Pu Dong, és Prága Vaclav Havel Nemzetközi repülőtereit. A járatokat a légitársaság két osztályos elrendezésű, 264 fő befogadására alkalmas Airbus A330-200-as típusú repülőgépei teljesítik. A repülőgépek Prágába 6:30-kor érkeznek, majd 8:35-kor indulnak vissza.

A China Eastern a Czech Airlines-hoz hasonlóan szintén a Skyteam légiszövetség tagja, így vélhetően ez is nagyban elősegítette a közvetlen járat elindítását. Továbbá a prágai járatnyitás része a légitársaság azon európai terjeszkedési stratégiájának, mely során 4 új járatot indítanak (Prágát beleértve) Amszterdam, Madrid, és Szentpétervár városába.

A régióban Bécs után Prága a második repülőtér, ahonnan közvetlen járatok indulnak Kína gazdasági, kereskedelmi, és pénzügyi központjának számító Shanghai városába. Az Austrian Airlines április 4-én indította újra Shanghai járatát.

 

Prágának bejött a keleti nyitás?!

 

A China Eastern harmadik kínai légitársaságként jelent meg a prágai nemzetközi repülőtéren a Hainan Airlines Prága-Peking, és a Sichuan Airlines Prága-Chengdu útvonala után. Tehát a régióban Prága repülőtere vált kínai járatok elosztó központjává, mivel Budapestről, és Varsóból is csak Peking városa érhető el közvetlenül.

Budapest neve viszont felmerült már egy esetleges Hongkong-i járatindítás kapcsán, amikor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Hongkong-i látogatása során Jasper Csang Juk-szinggel, a Hongkong Különleges Közigazgatási Terület Törvényhozási Tanácsának elnökével folytatott beszélgetést.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és osszad meg másokkal is!

Forrás:chinaaviationdaily / pragueconvention

Kép:flickr(Germain Chérot)