Ismét van közvetlen légi járat Szófia és Budapest között!

A mai naptól Bulgária fővárosa Szófia ismét közvetlenül elérhetővé vált Budapestről köszönhetően a bolgár nemzeti légitársaság a Bulgaria Air visszatérésének.

Ezentúl heti négy járat fog az utasok rendelkezésére állni a hétfő, szerda, csütörtök, és vasárnapi napokon Budapest és Szófia városa között a Bulgaria Air újbóli visszatérésének köszönhetően. A légitársaság nem ismeretlen Ferihegyen, mivel 2013 nyarán indítottak először járatot Budapestre ünnepélyes keretek között, aztán pár járat után hirtelen el is tűntek, pedig még akkor a Budapest Airport is jelentős kedvezményt biztosított a légitársaság számára, ezzel ösztönözve a Malév után kiszolgálatlanul maradt szófiai járat újraindítását.

A légitársaság foglalási rendszerében Embraer E-190-es és Airbus A319-es gépek vannak kijelölve a járat teljesítésére.

bulgar.JPG

A Bulgaria Air akciót is hirdetett az új útvonalra, így az oda-vissza útra szóló jegyek már 155 Euró-tól elérhetőek!

A jegy ára tartalmazza: az adókat, a max. 10 kg-os kézipoggyászt, egy darab max. 23 kg poggyászt, valamint fedélzeti étkezést, és az előzetes ülőhely foglalást!

 

A Wizz Air is újraindítja szófiai járatát, még idén!

 

A low-cost légitársaság 2016. november 1-től kezdve, hetente 3 alkalommal fog közvetlen légi összeköttetést biztosítani Budapest és a Bolgár főváros között. A járatok keddi, csütörtöki, és szombati napokon fognak közlekedni.

A Bulgaria Air-hez hasonlóan a Wizz Air sem először próbálkozik az útvonalon, mivel a légitársaság 2012. októberében repült útóljára Budapestről Szófiába.

Szófia városa szerepelt a Kormány azon balkáni városok nevét tartalmazó listáján, melyekbe a közvetlen légi kapcsolat újbóli megteremtését támogatták volna. Mivel a Wizz Air nem várta meg a pályázat kiírását, és előbb bejelentette a járatindítást, emiatt Szófia neve lekerült a támogatott városok listájáról, és helyette Szarajevó városa került fel.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és osszad meg másokkal is!

Kép: Embraer