Lekerült a fekete listáról a TAAG Angola! Új európai járatok indulhatnak!

Az afrikai TAAG, Angola nemzeti légitársasága szeretne további európai városokba is járatokat indítani, ezért folyamatosan vizsgálja a járatnyitások lehetőségét a lehetséges jövőbeli új európai célpontok felé. Ezt segítheti elő az a döntés mely értelmében a légitársaság az elmúlt napokban teljes egészében lekerült az Unió fekete listájáról.

A TAAG-nak jelenleg két európai desztinációja van. A légitársaság európai járatai Lisszabon és Portó városát kötik össze Angola fővárosával Luandával.

Június 8-án a légitársaság megkapta az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségtől az engedélyt, mely birtokában, már szabadon indíthatnak az Unió bármely tagállamába új járatokat. Az engedély azon audit folyamat eredménye, mely során az Unió képviselői az év elején a légitársaságnál vizsgálatokat végzetek. Ennek sikeres eredménye alapján jóváhagyták azt, hogy a TAAG minden repülőgépe beléphet az Unió légterébe, valamint a légitársaság is lekerült a feketelistáról.

Az új desztinációk neve között felmerült Frankfurt, és London városa is, azonban az engedély megszerzését követően akár több év is eltelhet mire elindulhatnak az új járatok.Részben emiatt a légitársaság a jelenleg is meglévő két európai útvonalára összpontosít inkább. A terjeszkedést tovább lassíthatja a csökkenő olajárak miatt az Angolát sújtó gazdasági válság, valamint a légitársaságnál zajló szerkezetátalakítási folyamatok.

A TAAG még 2007. júliusában került fel az Európa Unió fekete listájára, ahol azokat a légitársaságokat tartják számon, akik nem repülhetnek be az Európai Unió légterébe, vagy bizonyos korlátozásokat rendeltek el ellenük. Azonban 2010. során a légitársaságnál zajló szerkezetátalakítások, és új Boeing 777-es gépek átvételének köszönhetően részleges felmentést kaptak a tilalom alól. Így a Boeing 777-es gépek szabadon repülhettek a portugáliai útvonalakon.

A TAAG központi repülőtere Angola fővárosában Luandában található. Jelenleg 31 belföldi és nemzetközi desztináció érhető el közvetlenül a TAAG járataival. Európán kívül Brazíliába, Kínába, Kubába és az Egyesült Arab Emirátusokba közlekedtetnek járatokat. A légitársaság flottája 15 db repülőgépből áll, melyből 3 db Boeing 737-200-as, 5db Boeing 737-700-as, valamint 7 db  Boeing 777-es típus, melyből 3 db -200ER, 4db -300ER típusú gép. Idén június végén érkezik a flottába az ötödik új 777-300ER típusú gép, mely összesen 293 férőhellyel áll az utasok rendelkezésére. 

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és osszad meg másokkal is!

Forrás: ATWonline / news24.com

Kép: transportesenegocios.pt