Újra közlekedik az Iberia Budapestre!

Múlt hét óta ismét közlekedik Madrid Barajas és Budapest repülőtere között a spanyol Iberia légitársaság. A tavalyi nyári menetrend volt az első alkalom egy hosszabb kihagyás után, hogy az Iberia Budapestre indított közvetlen járatokat.

Júniusban még heti 3 járat áll az utazók rendelkezésére kedd, szerda, csütörtöki napokon. Júliustól azonban már heti 4 járat fog közlekedni a keddi, szerdai, csütörtöki és pénteki napokon. Viszont augusztusban heti 6 járatot is teljesíteni fog az Iberia Budapestre, így akkor a szombati és vasárnapi napokon is közvetlen kapcsolat áll fenn.

A gépek Madridból 11:40-kor szállnak fel, majd 3 órás repülést követően 14:40-kor érkeznek Budapestre, ahonnan 15:25-kor már indulnak is vissza.

Az útvonalon a tavalyi évhez hasonlóan a légitársaság Airbus A319/320/321-es repülőgépei repülik.

A járatok a foglalási rendszer adatai alapján október 27-ig fognak közlekedni.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese még márciusban elmondta, hogy "az Iberia vezető képviselőivel folytatott tárgyaláson szóba került, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost."

A közvetlen járat előnye, hogy az Iberia számtalan kiváló összeköttetést nyújt, nem csak Madrid, hanem további 31 spanyol város, illetve Észak- és Dél-Amerika és Afrika irányába. A Oneworld szövetség tagjaként az Iberia partnereivel közösen 132 ország több mint 600 városába repül.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: IBERIA

Kép: R.K.C. Photography