Malaysian Airlines: további két A350-es váltja az A380-as gépeket!

További két Airbus A350-900-as típusú repülőgéppel fog gazdagodni a maláj légitársaság flottája. Az új gépek egy 12 éves lízing szerződés keretében érkeznek a Malaysian Airlines gépparkjába, melyet még tavaly szeptemberben kötöttek az Air Lease Corporation-nal.

A további két gép lízingelése elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy a társaság nagygépes flottájának mérete ne érje el a kritikus szintet, nyilatkozta Christoph Mueller, a légitársaság vezérigazgatója.

Az A350-es gépek érkezésével a Malaysian megválik legnagyobb utasszállító gépétől az összesen 6db-ot számláló A380-as gépektől. Az új A350-es gépek várhatóan 2017. harmadik negyedévétől fognak megjelenni a flottában. Ezt követően fokozatosan hagyják el azt az A380-as gépek, melyeket a török Turkish Airlines vehet át, és helyez forgalomba várhatóan az "Új" isztambuli repülőtér megnyitását követően 2018. első negyedévében.

Az A350-es gépek Ázsiai útvonalakon, valamint a légitársaság egyetlen megmaradt európai desztinációjára, London városába fognak közlekedni.

A 2014-es súlyos tragédiák elszenvedése után a légitársaság jelentősen elkezdte racionalizálni a működését. Ennek köszönhetően függesztette fel Európában párizsi és amszterdami állomását, ezenkívül további számos desztináció került felfüggesztésre vagy megszüntetésre.

A desztinációk számán kívül a flotta méretében is csökkenés következett be, mivel megváltak Boeing 777-200ER típusú repülőgépeiktől. Így jelenleg a szélestörzsű flottát a 6db A380-as, valamint 15 db A330-300-as típusú gép alkotja. Azonban ideiglenesen forgalomba állt egy eddig tárolás alatt álló Boeing 747-400-as típusú gép  retro Malaysian Airlines festésben, az A380-as gépek karbantartásának idejére.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: airwaysnews