Egyre több Észak-afrikai légitársaság indíthat közvetlen budapesti járatot!

efafrik.png

Egyre több légitársaság fontolgatja, illetve tervezi az Észak-afrikai kontinensről közvetlen járat indítását Budapestre. Ennek eredménye az egyelőre hivatalosan be nem jelentett, és még csak a Google Flights repülőjegy keresőben megjelent Air Algeria közvetlen Budapest-Algír járat is. A járat egyelőre nem szerepel a légitársaság jegykeresőjében!

Update: időközben a routesonline-on megjelent információk alapján a járatokat a társaság Boeing 737-600 típusú gépei fogják teljesíteni.

Az új járat a tervek szerint  hetente két alkalommal fog 9:00-kor indulni Algírból, és 13:00-ra fog Budapestre érkezni  AH2040-es járatszámmal csütörtökönként, és vasárnaponként. Vissza irányba AH2041-es járatszámmal 14:00-kor indul Budapestről, és 16:05-kor érkezik Algír városába. Az utazási idő körülbelül 3 óra lesz. A járatokat a társaság Boeing 737-es gépei fogják teljesíteni. A légitársaságnál ezen típusú gépekből a 737 600-as, és 737-800-as típusok találhatóak meg. Az új járatra az oda-vissza jegyár 357 USD, ami közel 100 ezer Forintnak felel meg. A Google jegyfoglalási rendszerében a téli menetrend kezdetéig elérhetőek a közvetlen járatok, így információ nem áll rendelkezésre arról, hogy télen is közlekedni fog-e a légitársaság Budapestre.

Az algériai járat létesítésének ötlete már 2014-ben felmerült számolt be akkor róla az ORIGO.

"Akkor Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az algériai közlekedési miniszterrel folytatott tárgyalásai után az Origónak azt mondta, Amar Ghoul azzal az ígérettel állt fel az asztaltól, hogy haladéktalanul megtesz mindent a járat beindítása érdekében." Úgy látszik 2 év alatt ez az ígéret meg is valósul.

Az akkori tárgyalásokon, még az is felmerült, hogy a Budapestet összekötő menetrendszerinti járat kitérővel érkezett volna meg Budapestre.

Az új közvetlen Air Algeria járat az első lesz a Kelet-Közép-európai régióban. Legközelebb hozzánk Bécsbe közlekednek járatok. Annak idején, még a Malévnek is voltak Algériába közvetlen járatai, valamint az Air Algerie is üzelmeltetett már járatokat, az 1991/1992-es téli szezonban Budapestre, Belgrádi leszállással.

További Észak-afrikai városokból is indulhatnak Budapestre közvetlen járatok?

 A hamarosan induló algériai járaton kívül, a Royal Air Maroc, korábban vizsgálta, és tervbe is vette budapesti menetrendszerinti járat indítását, míg a Tunisair jövőre, már elindíthatja közvetlen járatát Budapest és Tunisz között.

Azonban kérdéses, mennyire is éri meg magas jegyárakkal, és budapesti bázisú nemzeti légitársaság megléte nélkül üzemeltetni az ilyen jellegű járatokat.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: Google Flights / ORIGO / routesonline