Újra van közvetlen járat Budapest és Lyon között!

Ma köszöntötte a Budapest Airport az easyJet első gépét, mely Lyonból érkezett Budapestre. A brit légitársaság még tavaly novemberben jelentette be, hogy járatot indít hetente három alkalommal (kedd, csütörtök, szombat) a két város között.

Az easyJet Airbus A319 típusú gépei  a nyári menetrendi időszakban kedden és csütörtökön 18.50 órakor érkeznek Lyonból majd 30 percnyi fordulóidő után 19.20 órakor indulnak vissza Budapestről. A szombati menetrendben pedig 17.40-kor érkezik a gép és 18.10-kor indul vissza Lyonba, ahová nagyjából két óráig tart az út.

Az új járatot a repülőtér különleges tortával köszöntötte (Fotó: Budapest Airport)

Lyon Franciaország második legnagyobb városa mindig is fontos útvonal volt a budapesti reptér számára, már jó ideje egy "fehér" foltként szerepelt azon desztinációk között melyekért a Budapest Airport lobbizott, hogy mihamarabb újrainduljon egy új járat. Ezt bizonyítja, hogy a Budapest Airport előzetes piaci felmérései szerint évente minimum 40 000 utasra lehet számítani ezen az útvonalon, hiszen eddig a Lyonba tartó utasok vezették az Európán belüli, Budapestről induló és átszálló utasok listáját.

Reginald Otten, az easyJet franciaországi regionális vezetője kijelentette: „Nagyon örülünk, hogy az easyJet ettől az évtől kizárólagosan kínálja ülőhelyeit a Budapest-Lyon útvonalon. Heti 3 alkalommal francia és magyar turisták, valamint üzleti utasok repülhetnek megfizethető áron két jelentős európai város között.

Az easyJet hálózatán keresztül Budapest immár hat városból, kettő közvetlenül Franciaországból elérhető; ez a magyar főváros növekvő népszerűségét mutatja, annak történelmi és kulturális értékeinek köszönhetően.”

„Igazán nagy örömmel üdvözöljük az easyJet Budapest-Lyon járatát. Biztos vagyok benne, hogy ez az új desztináció abszolút üzleti sikerre számíthat mindkét ország utasainak a körében.” hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Az új járat elindításán hosszabb ideje dolgoztunk az easyJettel együtt és ezzel egy jelentős piaci igényt tudunk kielégíteni mind a két országban. Lyon és Franciaország középső régiója kiváló uticél, ahol minden utazó megtalálhatja az érdeklődésének és a pénztárcájának megfelelő kikapcsolódást.”

A járatra a jegyek már 7500 Ft-tól elérhetőek!

 Az útvonalat utolsóként az Air France, és leányvállalata a HOP! repülte Bombardier CRJ1000 típusú repülőgéppel.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: budapestairport

Kép: Budapest Airport Facebook oldala