Bejött a prágai járatnyitás a Hainan Airlines-nak!

Folyamatosan újabb kínai légitársaságok jelennek meg Prágában!

Tavaly szeptember 23-a óta üzemel a kínai 5 csillagos Skytrax minősítéssel is rendelkező Hainan Airlines prágai járata, mely hetente 3 alkalommal teremt közvetlen kapcsolatot Pekinggel, Boeing 767-300ER típusú gépekkel. Az útvonal sikerességére utal, az airlineroute.net oldalon megjelent menetrendi változás, mely alapján a légitársaság július 1-jét követően, egészen október 29-ig nagyobb Airbus A330-300-as típusú gépekkel fogja a prágai útvonalat kiszolgálni.

A Hainan Airlines Budapestre is üzemeltetett közvetlen járatokat 2004 és 2012 között. Budapest volt a légitársaság első nemzetközi útvonala, azonban a Malév csődjének következtében a társaság kivonult Budapestről és megszüntette, addigi közvetlen pekingi járatait.

A kínai járatok a Keleti nyitás fényében ezt követően tavaly május 1-jén indultak újra el Budapestről. Azonban azokat már az állami Air China üzemelteti, és minszki közbenső leszállás lett beiktatva Pekingből Budapest felé. Iparági források szerint, már felmerült a minszki "megálló" leválása, de ez a mai napig nem történt meg.

Nem akarok, azzal a példával jönni Prága miért is jobb, de lássuk be sokkal jobban kihasználják a kínai kapcsolataikat, ezt mutatja, hogy februárban újabb kínai légitársaság a Sichuan Airlines indított közvetlen járatot Chengdu városából, valamint idén nyáron készül járatot indítani Sanghajból a China Eastern Airlines is! Eközben Budapestre még mindig nem közvetlen pekingi járat érkezik, és csak a hírekben szerepelnek  távlati tervek további Ázsiai járatok indítására vonatkozóan, valamint a most nyáron érkező Asiana Airlines is csak charter járatként fog működni, nem pedig menetrend szerint, holott a számok igazolják a Szöul-Budapest járat életképességét.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: airlineroute.net

Kép: danihunger-flugzeuge.ch

Chengdu
Chengdu
Chengdu
Chengdu
Sichuan Airlines
Sichuan AirlinesS
Sichuan Airlines