Megszűnik az Austrian Airlines tokiói járata!

Rossz hír azon magyar utasok számára akik eddig a bécsi légikikötőből repültek Tokióba, ugyanis az Austrian Wings információ szerint 2016. szeptember 4-től megszűnik az osztrák Austrian Airlines Tokió-Narita járata.

A járat megszüntetéséhez a légitársaság közlése szerint az útvonal fenntartásának gazdaságtalansága, valamint a kiélezett árverseny és a japán gazdaság romló teljesítménye vezetett. Az utolsó tokiói járat szeptember 3-án indul Bécsből! A tokiói járat megszüntetésére magyarázat lehet az is, hogy a társaság most indította új Shanghai járatát, valamint szeptember 5-én készül elindítani első hongkongi járatát is, melyek plusz gép kapacitásokat igényelnek, ezen ok is hozzájárulhatott, hogy feladja tokiói járatát az Austrian.

Érdekes tény, hogy korábban az Austrian feladta Delhi és Dubai járatát is szintén a kiélezett verseny, és fenntarthatósági okok miatt. De ezen desztinációk sem maradtak kiszolgálatlanul Bécsből, mivel az Air India  és az Emirates pótolja a kiesett kapacitásokat. Tehát nem lenne meglepetés, hogy Tokió se sokáig maradna kiszolgálatlan. Ezt segíthetné elő a japán ANA All Nippon Airways megjelenése, mely társaság szintén a Star Alliance légi szövetség tagja, így erősítve Bécs Star Alliance HUB szerepét.Bár hallottam olyan pletykáról is miszerint az ANA erősen érdeklődik egy budapesti járat nyitása iránt is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: AustrianWings