Alitalia: Etihad "házasság" után járathálózat bővítés!

A Magyar utasok is élvezhetik az új járatokat!

Az aeronews.ro oldalon megjelent cikk szerint az Olasz nemzeti légitársaság az Alitalia 7%-os kapacitás bővítést tervez az idei évre a hosszútávú járatok számában, valamint új útvonalakat nyit belföldön, és egyes belföldi járatok számát is növeli.

Az első új hosszútávú járat május 1-jén indul Rómából a Dél-Amerikai Santiago de Chile-be, majd ezt követi a június 16-án induló Mexikóvárosi járat. Továbbá újraindulnak a szezonális hosszútávú járatok is Chicago-ba és Los Angeles-be. Frekvencia növelés pedig a Szöul-i útvonalon várható.

Belföldi járatok esetében az új járatok: Bologna-Catania, szintén május 1-től, valamint Bologna-Lamezia Terme és Bologna-Reggio Calabria augusztust 1-től indulnak.

Frekvencia növekedés várható Milánóból: Catania, Palermo, Nápoly, Trieszt, Frankfurt és London felé, valamint több járat fog közlekedni Rómából: Marseille, Nizza, Prága, Teherán, Bejrút úti célok felé.

A 2016-os nyári menetrendben az Alitalia 4400 járatot fog hetente üzemeltetni 70 nemzetközi és 27 belföldi útvonalon.

A Magyar utasok számára az idei nyáron az Olasz nemzeti légitársaság heti 14, azaz napi 2 járatot (reggel-este) kínál Budapestről Rómába. A járatokat a társaság Airbus A320 vagy A321-es gépei fogják teljesíteni. A reggeli járat 7:25-kor indul Budapestről, és 8:55-re érkezik Rómába, míg az esti járat 18:25-kor indul, és 20:10-re ér a Római repülőtérre. Ezen két járatnak köszönhetően a Magyar utasok számára is biztosított az átszállás a Rómából induló hosszútávú és belföldi járatokra, beleértve a két új útvonalat is.

Forrás: Alitalia / aeronews.ro / europeanaviation.net