Júniustól visszatér Budapestre az IBERIA!

A Magyar Turizmus Zrt. a Metropolnak, adott információi szerint a Spanyol légitársaság június elsejétől heti három, majd júliustól heti 4 járatot üzemeltet a nyári menetrendben a Magyar főváros és Madrid Barajas repülőtere között. Mint ismeretes a társaság a tavalyi évben tért vissza Budapestre, egy hosszabb kihagyás után. Míg tavaly nyáron heti hét járat közlekedett Madrid és Budapest között, ez idén már csak 3 és 4 járat lesz. Ennek ellenére a Turizmus Zrt. kiemeli, hogy a járat visszatérése a kedvező fogadtatásnak köszönhető. Az Iberia járatait a Magyar utasok kedden, szerdán és csütörtökön, júliusban pedig már pénteken is igénybe vehetik.

"Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a közleményben elmondta: az Iberia vezető képviselőivel folytatott keddi tárgyaláson az is szóba került, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost."

A közvetlen járat előnye, hogy az Iberia számtalan kiváló összeköttetést nyújt, nem csak Madrid, hanem további 31 spanyol város, illetve Észak- és Dél-Amerika és Afrika irányába. A Oneworld légitársasági szövetség tagjaként, így az Iberia partnereivel közösen 132 ország több mint 600 városába repül. Így a Magyar utasok számára a Rio-i olimpiai is könnyebben megközelíthetővé válik 1 átszállással Budapestről.

Az Iberia a tavalyi évben az útvonalon Airbus A319-A320-A321-es gépeit üzemeltette, tehát idén is ezen típusok megjelenése várható Ferihegyen.

"A KSH 2015-ös előzetes adatai szerint a Magyarországra látogató spanyol turisták száma évről évre emelkedik:  148 496 spanyol utazó látogatott Magyarországra, ami 6,3 százalékkal haladja meg az előző évit. A spanyolok külföldi utazásaik során átlagosan 80-100 eurót költenek naponta, így Magyarországon 10 milliárd forintot meghaladó bevételt generálhatnak."

A Budapest-Madrid útvonalon a nyártól visszatérő Iberia mellett, a Wizz Air és a Ryanair is közlekedtet járatokat. Mind három társaság a központi Barajas repülőtérre repül! 

Forrás: metropol / budapestairport / wikipedia