Napi járatot indít Zágrába az Emirates

Az Emirates ezzel belép a volt jugoszláv országok légipiacára

14489747070787zfp9flqlptpf_l.jpgEurópai útvonalhálózatát bővítve naponta közlekedő járatot indít Dubaj és Zágráb között 2017. június 1-től az Emirates. Az új délkelet-európai célállomást az Emirates Boeing 777-300-asa szolgálja ki. Ezzel az Emirates elsőként vezeti be First Class szolgáltatását a horvát piacon. A most induló dubaji járat mellett, a másik Öböl-menti légitársaság a Qatar Airways, már évek óta üzemeltet Doha, és Zágráb között napi járatokat.

A zágrábi járattal egy új, izgalmas régió kapuit nyitja meg az Emirates utasai számára. A kultúrával és történelemmel átitatott város hangulatos kávézókkal és éttermekkel várja a látogatókat a tavaszi és nyári hónapokban. Az ország észak-nyugati részén fekvő fővárosból egyszerűen megközelíthetők a hegyek és nemzeti parkok, ahol az utazók kirándulhatnak vagy gyönyörködhetnek a természet szépségében, a lenyűgöző látványt pedig megörökíthetik az Instagramra vagy a fotóalbumba. A téli hónapokban a húsz perces autóúttal elérhető Medvednica-hegységben fekvő Sljeme sípályái kiváló alternatívát kínálnak az Alpok forgalmas síterepei mellett.

Az ország a rekreációs- és üzleti célból utazók, különösen a távol-keleti országokból, így a Dél-Koreából, Japánból, Tajvanból, Szingapúrból és Ausztráliából érkezők körében is népszerű úti cél. Az Emirates új szolgáltatása által nyújtott kedvező csatlakozási lehetőségek zökkenőmentesebb és kényelmesebb utazást biztosítanak Zágrábba az említett piacokról és további indulási pontokból egyaránt.

Az Emirates 2003 óta jelen van Horvátországban, így a teljeskörű működés beindítása természetes volt. Örömmel tölt el minket, hogy lehetőség nyílt egy ilyen festői úti céllal bővíteni a légitársaság globális útvonalhálózatát. Izgatottan várjuk a partnereinkkel és részvényeseinkkel való közös munkát Horvátországban, hogy világhírű szolgáltatásunkat fiatal, korszerű, széles törzsű gépekből álló flottánkon biztosítsuk utasaink számára. Elkötelezettek vagyunk emellett a Horvátország és Dubaj közötti kereskedelem és turizmus serkentésében, valamint a beutazó turistaforgalom növelésében a Közel-Keletről és az Ázsia-Csendes-óceán térségből, ahol az Emirates 45 célállomáson üzemeltet járatot” – mondta el Thierry Antinori, az Emirates alelnöke és kereskedelmi igazgatója.

Budapesten nem jött be a First Class, de Zágrábba is elsőként próbálkozik vele az Emirates

A közel-keleti és távolabbi vállalatok számára az Emirates útvonalaival korábban nem érintett délkelet-európai régió még könnyebben elérhetővé válik. Az Emirates naponta közlekedő B777-es gépe járatonként akár 16 tonna áru szállítását is lehetővé teszi, lehetőséget kínálva a horvát exportnak a globális piac eléréséhez, és támogatva a kereskedelmet.

Az EK129-es járat Dubajból 8 óra 15 perckor indul és helyi idő szerint 12 óra 20 perckor érkezik Zágrábba. A visszaútra az EK130-as járat 15 óra 35 perckor száll fel Zágrábból és 23 óra 5 perckor landol Dubajban. Az útvonalat kiszolgáló háromosztályos konfigurációval működő Emirates Boeing 777-300 12 ággyá alakítható First osztályú üléssel, 42 Business osztályú üléssel és 310 kényelmes Economy osztályú üléssel várja az utasokat. Az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerének közel 2500 audio- és vizuális programot kínáló csatornája minden osztályon rendelkezésre áll, a gourmet a la carte konyha finomságait ugyancsak minden utas megkóstolhatja. Az Emirates világhírű szolgáltatását és vendégszeretetét a több mint 130 országból származó nemzetközi légiutas-kísérő személyzet biztosítja, amelynek tagjai között 234 horvát nemzetiségű munkatárs is található.

Útóljára a Flydubai repült az útvonalon

A légitársaság tavaly novemberben függesztette fel járatát operatív okokból, holott az EX-YU Aviation légiközlekedési oldal információi szerint azok telítettségével nem volt probléma.

Versenytárs lehet a Qatar Airways

A Qatar Airways 2012-ben Budapesten keresztül indította el zágrábi járatát. Ezen járat később levált Budapestről és non-stop lett. Ezen a nyáron a tervezettek szerint heti 10 zágrábi járata lehet a Qatar Airways-nek.

Forrás: Emirates / EX-YU Aviation

Fénykép: Budapest Business Journal

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!