A China Eastern is szívesen repülne Hszianba Budapestről!

A múlt héten a kínai Hainan Airlines három útvonalra nyújtott be engedélykérelmet a Kínai Légügyi Hatósághoz. Most egy újabb útvonallal a China Eastern Airlines is csatlakozik, aki a Hainan által repülni kívánt útvonalon kíván versenytársa lenni a légitársaságnak.

5983902_photo_1034325.jpg

Hirtelen úgy tűnik nagyon sokan akarnak Hszian és Budapest között repülni, hiszen alig hogy múlt héten a kínai Hainan Airlines benyújtotta engedélykérelmét hetente két járat üzemeltetésére a Budapest-Hszian-Sencsen útvonalon, egy másik nagy kínai ellenfél a China Eastern Airlines is így tett, viszont ő önálló járatként heti három frekvenciára kért le engedélyt a kínai hatóságoktól. Az érdekesség a történetben, hogy a CEA a Hainan-hoz hasonlóan szintén augusztusi indulással nyújtotta be engedélykérelmét.

A China Eastern mindemellett a fő üzemeltetője lesz a június 7-én induló non-stop Budapest-Sanghaj légi járatnak is, hiszen azt leányvállalata a Shanghai Airlines fogja repülni, de a járaton mind két társaságnak kint lesz a kódja.

Hasonló Hszian CEA járat a régióban csak Prágában van. Ott a már meglévő CEA Prága-Sanghaj járatba iktatták be korábban a leszállást Hszianba hetente két alkalommal.

A kínai járatdömping témával kapcsolatban itt olvashatsz többet: A régió kínai légi utas elosztó központja lehet a Budapest Airport!

[Fénykép: planefinder]

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot