Taskentbe tervez repülni Budapestről a Wizz Air!

Üzbegisztán Fejlesztési és Külkereskedelmi Minisztériuma orosz nyelvű közleményben jelentette be, hogy a magyar Wizz Air légitársaság érdekelt egy non-stop Budapest és Taskent közötti légi járat elindításában. A járatnyitás előkészítése és a piac tanulmányozása érdekében a Wizz Air vezérigazgatója Váradi József április-május környékén az országba fog látogatni.

124110_59a1e254.jpg

Asztana után újabb Közép-ázsiai városba történő légi járat elindításán dolgozik a Wizz Air, melynek mostani célpontja sem Budapestről, sem pedig a Közép-Kelet-európai régióból közvetlen járattal el nem érhető üzbég főváros Taskent. Az első non-stop járat Budapestről indulna, ezzel pedig a korábbi Kazah járatnyitáshoz hasonlóan a Wizz Air lenne az első európai fapados légitársaság a helyi légközlekedési piacon

A cikk szerint a tervezett látogatás során nem csak a budapesti járat létrehozását kell megvitatni, hanem további új, más városokból közlekedő járatok előkészítését is.

Budapest és Taskent között a távolság légvonalban 3976 km, ami körülbelül 5 órás repülőútnak felel meg, így a Wizz Air hálózatában Budapestről a 2. leghosszabb útvonal lenne Dubaj után.

[Fénykép: TourRadar]

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot