Új utasbiztonsági csatornát adott át a Budapest Airport!

Az elmúlt hetekben bejelentett bud:plus fejlesztési program keretén belül két új utasbiztonsági csatorna kialakításába fogott bele a Budapest Airport, melyből az elsőt a 2B Termináli oldalon találhatót a mai nap folyamán adta át az utasforgalomnak. Az utasforgalmi csatornák bővítése a Skycourt épületén belül nem első alkalom, de vélhetően ez volt az utolsó, hiszen hely már nem lesz továbbiak kialakítására, emiatt a későbbiekben a 2A terminál is szerepet kaphat az utasbiztonsági ellenőrzésben, mi el a reptér tervei között szerepel ezen terminál átalakítása utasbiztonsági zónává. Ez azonban csak egy új terminál megépülését követően lehetséges, addig meg kétséges hogy a most átadott 2 újabb csatornával mennyivel csökken a zsúfoltság.

img_0648.jpg

 

Határidőn belül elkészült és ma koradélután birtokba vették az utasok az új, nyolcadik biztonsági ellenőrző sort a repülőtér 2. Terminál B oldalán. Eközben a 2A oldalon is folyamatban van a bővítés, április második felétől itt is 8 utasbiztonsági csatorna lesz, sőt, jelentősen bővül az előtte lévő várakozó terület is. Ez valamivel több, mint 30 %-os kapacitásbővítést jelent a SkyCourt 2012-es megnyitása óta, 2018-hoz képest pedig 15 %-os a bővülés. Jelenleg így összesen 16 utasbiztonsági csatornán biztosított az áthaladás a két terminálon.

A BUD az elmúlt években folyamatosan fejlesztette az eszközeit és javított a biztonsági eljárások gördülékenységén, amit további intézkedésekkel egészít ki az idei nyári utazási szezon kezdetéig. A repülőtér célja, hogy az olyan kötelező eljárások, mint például a biztonsági ellenőrzés, gyorsabb és kiszámíthatóbb legyen. Áprilistól kijelzők mutatják a számított várakozási időt, és aktív jelzések segítik az utasokat közlekedni a terminál két oldala között, ha a sorban állással eltöltött idő rövidebb lehet a másik oldalon.

Az utasok hamarosan külön pultot kapnak a kézipoggyászban szállított folyadékok előkészítésére és rendszerezésére, ezzel téve kényelmesebbé a felkészülést a kötelező biztonsági ellenőrzés előtt. Ahol arra fizikailag lehetőség volt, ott az utasbiztonsági sor hosszát is megnöveli a repülőtér, hogy egyszerre több utas tudjon részt venni az ellenőrzés folyamatában, ezzel egyidejűleg a tálcákat is nagyobbakra cserélik. Ezzel a biztonsági ellenőrzés folyamata még gyorsabb lehet.

A Budapest Airport a korábbi eljárásoknak megfelelően a bővítéshez a nemzetközi piacon ma kapható legjobb eszközöket szerezte be, egyebek mellett a legújabb generációs testszkennert, ami a jelenleg használtaknál is gyorsabb vizsgálatot tesz lehetővé.

A mostani bővítést hamarosan követi az önkiszolgáló poggyász feladó pultok bevezetése, valamint a mosdók megújításának folytatása is.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!