Új járatok és pályazár - mozgalmas hónapok előtt áll az Emirates!

A Dubaji Nemzetközi Repülőtér 2019. áprilisban és májusban tartó felújításával járó pályazárra tekintettel, valamint a globális utazási trendek figyelembevételével módosulnak az Emirates járatai 2019-ben.

4.png

Sir Tim Clark, az Emirates Airline igazgatója elmondta: “Utasaink lehető legjobb kiszolgálása érdekében folyamatosan fejlesztjük flottánkat. Olyan modern és hatékonyan üzemeltethető flottát fejlesztünk, amely az iparágon belül az egyik legmagasabb szintű kényelmet biztosítja utasainknak. Továbbá nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gépeink a legnépszerűbb desztinációkra repítsék el ügyfeleinket. A 2019-ben bevezetett változások ezzel a megközelítéssel összhangban, továbbá a nemzetközi piaci trendek és a működési kapacitások, többek között a dubaji reptér déli kifutójának felújítási munkálatainak figyelembevételével lettek meghatározva. Az év során folyamatosan figyelni fogjuk a piac alakulását, és ennek megfelelően optimalizáljuk repülőgépeink kihasználtságát.”

Budapestet is érinti a dubaji pályazár!

Számos menetrendszerű Emirates járatot érint a dubaji repülőtér 2019. április 16. és május 30. között tartó felújítása. A 45 napos átmeneti időszakban összességében 25%-kal fog csökkenni az Emirates járatainak száma.

Az Emirates budapesti üzemelésében 16 járatot fog érinteni a kapacitás csökkentés, melyeket a légitársaság már korábban kivett a menetrendjéből. Így a budapesti járat nem közlekedik majd április 21,25,28-án és május 2,3,5,9,10,12,16,17,19,23,24,26 és 30. napokon.

Változások az Emirates hálózatában 2019-ben

Európa - Több európai desztináció vonatkozásában bővülnek az Emirates járatok a főszezon ideje alatt 2019-ben. Athénba 2019. március 31. és október 6. között napi két Emirates járat fog repülni, a nyári csúcsidény alatt az egyik járatot a nagyobb kapacitású Airbus A380-as repülőgép teljesíti. Ugyanebben az időszakban a flydubai-jal kötött megállapodás révén ismét elindítja napi járatát az Emirates Zágrábba, míg Rómába napi három járattal közlekedik majd a légitársaság, a harmadik járat azonban a felújítás ideje alatt szünetelni fog. Júliusban és augusztusban napi két járattal repülhetnek az utasok Stockholmba.

Az Emirates emblematikus kétemeletes repülőgépe elsőként repül Skóciába, Glasgow-ba 2019. április 16. és május 31. között. Az összesen 489 férőhelyes A380-as a napi két Boeing 777-300ER járatot fogja helyettesíteni a kifutópálya felújítása idején. 2019. június 1. és szeptember 30. között az Emirates ismét napi két járatot fog üzemeltetni Glasgow-ba, ebből az egyiket Boeing 777-300ER, a másikat Airbus A380 repülőgéppel fogja teljesíteni a nyári szezonban megemelkedett utasforgalom miatt.

Ausztrália – A magyar utazók számára is fontos, hogy a még gördülékenyeb repülési élmény érdekében a légitársaság bővíti járatait és új desztinációkat is megnyit az Ausztráliába utazóknak. Az Emirates naponta háromszor repül közvetlenül Dubajból Sydney-be, azok pedig, akik Bangkokból indulnának, az Emirates partner légitársasága, a Qantas járatai közül válogathatnak. 2019. március 31-től napi egy járat indul Dubajból Perth-be.

Afrika - Az Emirates további járatokat vezet be számos afrikai célállomásra 2019 júniusától. A kiegészítő járatok kielégítik az itteni piacokon tapasztalt megnövekedett utasigényt, és lehetővé teszik a zökkenőmentes átszállást Dubajon keresztül a Budapestről indulók számára is. Az Emirates 2019. június 1-től indítja el második napi járatát Casablancába, továbbá ugyanettől az időponttól heti hárommal emeli az Abudzsába tartó járatok számát, így a hét minden napján repül majd a nigériai városba. Az Emirates emellett kibővíti járatainak sűrűségét Accrába, így a négy új járattal összesen tizenegy alkalommal repül Dubajból Ghána fővárosába 2019. június 2-át követően. A már meglévő kapcsolt járat mellett egy újabb járatot indít az Emirates Guinea és Szenegál fővárosaiba, Conakry-ba és Dakarba.

Egyesült Államok - A megnövekedett utasforgalom kiszolgálása érdekében az érintett időszakban a légitársaság több desztinációra is bevezeti az Airbus A380 repülőgépeket. Az Emirates Bostonba tartó utasai megtapasztalhatják a világ legnagyobb kereskedelmi repülőgépének, az Airbus A380 fedélzeti szolgálatásait, például a First és Business osztály számára elérhető, méltán híres fedélzeti lounge-ot vagy a fedélzeti Shower Spa-t.

Dél-Amerika - Az Emirates ezen felül a dél-amerikai járatait is módosítja a flotta optimális kihasználásának érdekében. 2019. június 1-től a légitársaság közelmúltban felújított kétosztályos elrendezésű Boeing 777-200LR gépe fog repülni minden nap Dubaj és Rio de Janeiro között. Ez a járat Rio de Janeiroból aztán Argentína fővárosba, Buenos Aires-be fog repülni heti négy alkalommal, míg a fennmaradó napokon Santiagóba tart majd.

Modern flotta az utasok szolgálatában

Az Emirates elkötelezett, hogy a nemzetközi légiszállítási iparág egyik legfiatalabb flottáját üzemeltesse a páratlan utasélmény és a legmagasabb szintű biztonság, illetve leghatékonyabb üzemanyagfelhasználás érdekében. A 2019/20 pénzügyi évben az Emirates hat új Airbus A380 repülőgépet vesz át, ezzel egyidőben hét régebbi Boeing 777 gépet von ki a forgalomból. Az Emirates 2018. novemberében fogadta az utolsó Boeing 777-300ER repülőgépet, az újgenerációs Boeing 777Xs átvétele pedig 2020-ban kezdődik meg.

Fénykép: Dubai International Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!